Wade Phillips lesz a Texans ideiglenes vezetőedzője

Ma bejelentették, hogy Gary Kubiak visszatéréséig a defensive koordinátor Wade Phillips lesz a Houston Texans ideiglenes vezetőedzője. Mint ismert Kubiak a vasárnap késő esti Indianapolis Colts elleni mérkőzésen összeesett és kórházba kellett szállítani. Tegnap kiengedték és az orvosok közlése szerint mini stroke-ja volt az 52 éves vezetőedzőnek. Egyelőre nem ismert visszatérésének várható ideje.

A vezetőedző kiesését követően nem meglepő, hogy Phillips-re esett a Texans választása. Pályafutása során a Denver Broncos (1993-1994), a Buffalo Bills (1998-2000) és a Dallas Cowboys (2007-2010) vezetőedzője volt korábban. Ezen felül a New Orleans Saints (1985) és az Atlanta Falcons (2003) ideiglenes vezetőedzője volt. Vezetőedzőként 82-61-es mutatóval rendelkezik.

Kubiak kiesése főleg a Texans támadójátékát fogja megváltoztatni hiszen Ő hívta az offensive playeket. Távollétében ez a feladat az offensive koordinátor Rick Dennison-ra hárul majd.

Mint laikusnak igen súlyosnak hangzik az orvosok által emlegetett mini stroke, de a hírek szerint teljesen fel fog épülni Kubiak. Reméljük, hogy minél hamarabb újraláthatjuk majd a vezetőedzőt a pályán szélén.

(nfl.com, Fotó: beaumontenterprise.com)