Visszatért csapatához a Texans vezetőedzője

A hét elején ismét megjelent a Houston Texans edzőközpontjában a csapat vezetőedzője Gary Kubiak de még nem dolgozza végig a napokat. Kubiak a két héttel ezelőtti, Indianapolis Colts elleni mérkőzésen kisebb sztrókot kapott és meghatározatlan időre pihenőre vonult. Távollétében a Texans ideiglenes vezetőedzőnek nevezte ki a defensive koordinátor Wade Phillips-et akinek irányítása mellett vereséget szenvedtek az Arizona Cardinals elleni vasárnapi mérkőzésen. A hétvégi vereség ellenére is fontos a mielőbbi visszatérése, hiszen jelenleg komolyan inog alatta a kispad.

Az utóbbi két évben csoportjukat megnyerve bejutottak a rájátszásba és mindkét alkalommal megnyerték az első playoff mérkőzésüket. Érdekesség, hogy mindkétszer a Cincinnati Bengals volt az ellenfelük. Így teljesen érthető módon a szezont megelőzően komoly esélyesként tekintettünk a Texansra. Egyes szakértők még a Super Bowl-ra is jónak tartották a csapatot.

A csapat jelenleg 2-7-es mérleggel csoportjának harmadik helyén áll, négy mérkőzéses hátrányban vannak a vezető Colts-hoz képest és szinte lehetetlen helyzetben vannak. Többek között a szezon eleji irányító probléma és a védők sérülései komolyan rányomta bélyegét az idei szezonra de tovább nehezítette a helyzetüket, hogy a szezon végéig kiesett Arian Foster a legjobb running backjük. Kubiak 2006 óta a Texans vezetőedzője de jelenleg senki se tegyen rá nagy összeget, hogy jövőre is a csapat vezetőedzője lesz.

(nfl.com, Fotó: sports.nationalpost.com)