Beharangozó: Eagles - Redskins

Zsinórban két győzelmet ért el a Philadelphia Eagles, az elmúlt mérkőzéseken, ráadásul idegenben. Ez a teljesítmény megsüvegelendő, hát még úgy, hogy összesen 10 touchdownt szerzett a csapat, és így újra az NFL legjobb támadóegységei között tarthatjuk számon Nick Folesékat. Most viszont újra hazai sztyeppéken kell hadi ösvényre lépni a Rézbőrüek ellen, akiket a fekete Winnetou és Old Shanahan visz csatába. A feladat nem egyszerű, hiszen mint tudjátok a Sasok 10 mérkőzés óta nem tudtak nyerni hazai pályán, és bizony ez kezd nagyon frusztrálóvá válni.

De a szerencse a szerencsétlenkedésben az, hogy ismét egy legyőzhető ellenfél látogat a Lincoln Financial Fieldre, így újra megcsillan a lehetőség, hogy a csapat végre maga mögött tudja ezt a szörnyű nyeretlenségi szériát. Ami viszont kevésbé jó előjel, az az, hogy a Redskins a 4. hét óta felváltva győz, illetve kikap. Legutóbb például a Minnesota Vikingstól szenvedtek vereséget, tehát a statisztika szerint győzelemnek kellene következnie vasárnap. Persze ehhez lesz néhány szava a mostanság javuló teljesítményt mutató Eaglesnek is. A győzelem már csak azért is életbevágó lehet a hazaiaknak, mivel a Redskins csoportellenfél, és a Dallas a héten szabadnapos lesz, szóval egy győzelemmel a csoport élére ugorhatnának, és saját kezükbe vehetnék sorsukat a rájátszás felé vezető úton.

Ha a Philadelphia Eagles támad

Nick Foles belejött a játékba! Ezt a győzelmeken kívül az is bizonyítja, hogy a fertelmes Dallas elleni meccs óta 149,3-as passz ratingje van.  Az egész éves teljesítményét nézve ez a szám alig csökken, hiszen 132,5- es mutatót tudhat magáénak. Emellett pedig az idei szezonban 16 touchdown passza volt, és ehhez nulla eladott labda párosul. Ez pedig holtversenyben a második legjobb mutató az NFL eddigi történetében. Milt Plum ért el még hasonló teljesítményt, de őket csak Peyton Manning előzi meg, az idei 20 TD passzos teljesítményével. Persze ehhez a játékhoz a csapat is hozzátette a maga részét. A támadó fal egyre magabiztosabban blokkol, így ha sackelik is, inkább csak az ő hibájából szokott történni. Megemlítésre méltó még az a tény, hogy hazai pályán Foles QB ratingje 45,1, amit a köznyelv „nagy szar” jelzővel illetne. Ezt a teljesítményt várhatóan jóval felül tudja majd múlni vasárnap.

img24218738.jpgElkapó poszton is alakul a csapat. Azt eddig is tudtuk, hogy DeSean Jackson elképesztően jól tud játszani, bizonyította már idén is számtalanszor, de hogy Riley Cooper is képes olyat nyújtani, hogy a hajunkat letesszük, erre nem hiszem, hogy sokan gondoltak volna. Idén eddig élete szezonját játssza az NFL-ben, úgy, hogy az elmúlt két mérkőzésen 241 yardot, és 5 TD-t kapott el. Ami még ennél is meglepőbb, hogy elsősorban hosszú, 40 yard feletti elkapásoknál jeleskedik. Ők ketten tehát, mindent megtesznek azért, hogy a csapat pontok sokaságát tegye a táblára. A többi elkapó poszton, sajnos nem lehetünk ilyen derűlátóak.  Senki nincs, aki hozzá tudna tenni a játékhoz. Ezért is igazolta le a csapat a héten Brad Smitht, aki amellett, hogy visszahordóként segíthet, slot elkapóként is bevethető, és ha Kelly úgy dönt, akkor Wildcat formációban irányítóként is használható játékos.

Nem hagyhatom ki a futójátékot sem. LeSean McCoy ismét magára talált, a fal is képes volt lyukakat nyitni számára, így újra 100 yard felett teljesített. Rajta kívül pedig Bryce Brown is nagyon igyekszik, hogy előre mozdítsa a csapat szekerét. Második számú futóként tökéletes munkát végez, és akár több játék lehetőséget is érdemelhetne.

Még egy érdekesség a végére: Nick Folesnak idén 3 olyan mérkőzése volt eddig, ahol 3 TD-passzal és 0 eladott labdával valamint 65%-nál jobb pontossági mutatóval zárt. A csapat történetében ilyet 6 évvel ezelőtt egy bizonyos Donovan McNabb nevű játékos ért el. Biztosan emlékeztek rá.

eagles-redskins-week-1.jpgAmiért mindezen dolgok különösen fontosak, az az a tény, hogy a Redskins védelme a liga utolsók között található. Összességében ugyan a számok szerint még mindig az Eagles védelménél jobbak, de a számok nem feltétlenül tükrözik a valóságot. Míg a sasok a Broncos elleni mérkőzés óta nem kaptak 21 pontnál többet, addig a Washington-i alakulat ugyanezen időszakban egyszer kapott csak 21-nél kevesebbet. A védelmük futás ellen jobb valamivel, ebben a liga 18 „legjobb” védelme az övék, meccsenként 113,8-as átlaggal. A szezonban eddig 12 futott TD-t engedélyeztek az ellenfeleknek, és a játékok több mint 26%-ában first downt értek el ellenük. Az eddig lejátszott meccseken 4 labdát tudtak megszerezni.

Passzok levédekezésében 26. a Rézbőrű védelem, 274,8 yardos átlagot engedélyezve. Az engedélyezett touchdownok tekintetében 19-el a 4. legrosszabbak, ugyanakkor interceptionök számában a 14.-ek 10 szerzett labdával. Ebben a rutinos DeAngelo Hall a legjobb csapaton belül 3 leszedettpasszal, mellette az újonc David Amersonnak van még 2.  Ha a passrush tevékenységet figyeljük, akkor is csak a középmezőnyben szerénykednek, 22 kiosztott zsákolással. Ebben a két OLB Ryan Kerrigan és Brian Orakpo jár az élen 6,5 illetve 4 egységgel, mögöttük pedig a nose tackle Barry Cofield 2,5-el.

A lényeg tehát, hogy a Washington védelme idén eléggé zavarba hozható mind futással, mind passzokkal. Ha Foles ismét megkapja a védelmet, és okosan dobálgat, akkor a játék minden elemében felül lehet múlni a fővárosiakat, és újra 30 pont körül tehet a táblára a támadó egység. De ugye megint itt van a HA szócska, ami a Hazai pálya rövidítése is lehet akár, hiszen leginkább ez a tény kérdőjelezi meg a győzelmi esélyeket.

A cikk folytatódik a Philly blog-on! Kattints ide!

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu