Újabb hosszabbítás ám ezúttal Vikings győzelem

RegularSeason Game13, Bears-Vikings2Zsinórban másodjára játszottunk hosszabbításos meccset, ilyen 1995 óta nem fordult elő, most győzelem lett a vége. Szoros mérkőzés alakult ki vasárnap a Mall of America Field-en a Chicago Bears és a Minnesota Vikings csapata közt, amit végül egy hosszabbításban értékesített mezőnygól döntött el. A meccs elején még a védelmek domináltak ,de ahogy haladtunk előre a találkozóban úgy estek szét, a végén majd 1000 yardot teljesített a két csapat.

A mérkőzésen mi támadhattunk először, de nem jöttek a játékok és hamar puntoltunk. Lényegében a Bears is hasonlóan játszott, így az első negyedben nem is nagyon történt semmi. A Bears 1 perccel a negyed vége előtt Gould révén azonban 3 pontot mégis feltudott írni a táblára.

Olyannyira nem működött a támadójáték, hogy például a harmadik kísérletekből egyik csapat sem tudott first downt elérni az első negyedben, de ez a meccs további szakaszaira is érvényes volt. 28 harmadik kísérlet és mindössze hatból született első kísérlet a találkozón.

Már már kezdtünk unatkozni, mert 5 perc telt el a második negyedből és továbbra is csak 3 pont volt a termés addig. Ekkor a saját 10 yardos vonalunktól indítottunk támadást. Előbb Ponder-Simpson 32 yardos összjátékával indítottunk, majd Peterson 5 és 18 yardos futásaival kerültünk közelebb a pontszerzéshez. Gerhart is kapott lehetőséget, 2 yardos futásával az ellenfél 33 yardosán álltunk, mikor húztunk egy meglepőt és nem Peterson-t, de nem is Gerhart-ot futtattuk. A Vikings újoncelkapója kapta a labdát és 33 yardos futott TD-t ért el, amivel átvettük a vezetést.

Patterson immáron három fronton is eredményes TD szerzésben. 2 visszahordott TD-je, 1 elkapott TD-je és immáron 1 futott TD-je is van. Jól jön a csapatnak egy ilyen sokoldalú játékos.

Nem tétlenkedett a Bears rögtön válaszolni akart. Jeffery még ekkor csak kóstolgatta a Vikings védelmet, de összejött pár 20 yardos elkapás neki eddigre. Gould mezőnygóljával felzárkóztak 1 pontra, amit a félidőig meg is tartottunk, így szünetre előnnyel mehettünk el.

Christian Ponder egy ütközés alkalmával a földön maradt, később megállapították, hogy agyrázkódást szenvedett, így nem folytathatta a mérkőzést. Helyett Matt Cassel állt be a meccs további részében ő irányított. Az ő cseréje Joe Webb volt, mert Freeman megint inaktív volt a találkozón.

A második félidő teljesen katasztrofálisan kezdődött számunkra. Jeffery a meccs egyik legjobbja volt, ezt ennél a playnél is bizonyította. McCown megdobta a labdát Jeffery felé, aki végül 80 yardos elkapott TD-t jegyzett a kísérletből. Ez érzékenyen érintett minket, hogy már megint ekkora játékot benéztünk. Chris Cook, aki addig kezdett valamiféle CB szerűségre hasonlítani úgy lemaradt az emberéről ahogy azt kell.

A sokkból felocsúdva folytattuk a támadásokat ezúttal már Cassel-el. TD nem is, de mezőnygól született, Blair Walsh értékesítette 32 yardról.

Ismét a vendég Bears támadhatott. Matt Forte 41 yardos futásával meg is adták az alaphangot a drive-nak. Két sikertelenebb play után megint a Jeffery-Cook páros került reflektorfénybe. McCown ismét Jeffery-t találta meg passzával, aki ezúttal csak 46 yardos TD-t szerzett úgy, hogy Chris Cook hátán érkezett be az endzone-ba, ráadásul a CB-nek fogalma nem volt arról, hogy mi történik.

Chis Cook nem bírt magával és mivel hozzáért a bíróhoz, ami szigorúan tilos kizárták a meccsről. Forrófejűsége miatt még az amúgy is leharcolt CB sor tovább gyengült és jöhettek az olyan játékosok, akik nem bírnak nagy tapasztalattal és buta hibákat követnek el.

Cook kiállítva, mi 10 pontos hátrányban, nem jól álltunk ekkor. Szerencsére van egy olyan játékosunk, akit úgy hívnak, hogy Adrian Peterson. Peterson túl van az 1000. yardon az idei szezonban és a vasárnapi meccsen újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében.

A találkozó előtt 154 yard kellett neki a 10000 futott yardhoz, amit ha megengeditek, akkor kimondom, hogy lazán hozott. A találkozón 211 yardot futott. Ő lett a 28. olyan játékos, aki elérte a 10000 futott yardot karrierje során. A 28 éves, 28-as mezszámot viselő Adrian Peterson tehát elérte, azt amit csak keveseknek sikerül.

Matt Cassle irányítása alatt kicsit összeszedettebbnek tűnt a támadósor, ezt az is bizonyítja, hogy Cassel hamar túllépett Ponder aznapi teljesítményén és Greg Jennings-et megtalálva az endzone-ban kiosztotta TD passzát.

Beindult a védelmünk is, mert alig, hogy TD-t szereztünk visszakerült hozzánk a labda. Marvin Mitchell egy szabad labdát szerzett csapatunknak, miután Audie Cole nagyszerűen szerelte a labdát akkor épp birtokolni akaró játékost. Audie Cole nagyszerű teljesítménye kellett ehhez is és ennek is hála ő lett a csapat középső LB-je a továbbiakban. Erin Henderson azt hiszem végleg elvesztette ezt a posztot, mert ma Frazier elmondta, hogy Henderson a továbbiakban szélső LB-ként fog szerepet kapni, Audie Cole pedig marad kezdő MLB.

A Chicago redzone-jában szerzett labdával illett volna begyalogolni a gólvonal mögé, erre meg is volt a lehetőségünk, de egy szerencsétlen kapkodás miatt inteception és a félpályáig való visszahordás lett a vége. Cassel Ellison-t kereste a labdával, aki megpróbálta lekapni, de csak kapkodott után a labda pedig a Bears védőjének, Greene-nek a kezében landolt, aki félpályáig rongyolt vele.

1&10 után jött a 2&1, majd a 3&1 és végül a 4&1, a Bears támadósora tehetetlen volt  a mieink védőivel szemben, így az ajándék labdaszerzésből csak puntra futotta náluk.

24 másodperccel a vége előtt Blair Walsh 30 yardról 20-20 -ra módosította az eredményt, közel a hosszabbítás.

Két másodperccel a vége előtt világrekordot jelentő 66 yardos kísérletet próbált meg értékesíteni, de a labda rövid volt, így következhetett a hosszabbítás, egy héten belül már másodjára.

A hosszabbítást a Bears kezdhette és az első három playből nagyon simán szereztek first down-okat, mi már kezdtünk megijedni, de a védelem odatette magát és punton tartotta őket. 

Ha nem is olyan könnyen de 5 perc alatt eljutottunk a Bears 21 yardos vonaláig, ahonnan Walsh próbálkozhatott mérkőzést megnyerő mezőnygól értékesítésével. A 39 yardos kísérlet bement, mindenki tombolt, ment a tűzijáték, csak éppen a bírók fújták vissza, mert Ellison (aki előbb gyakorlatilag TD passzt ejtett ki) sisakrácsot fogott, így a győzelem helyett 15 yardról hátrébb kellett mennünk. Walsh 57 yardról jó erősen megrúgta. A távval nem is volt gond, csak éppen a labda a kapu bal kapufáján kívül hagyta el a játékteret.

Matt Forte 24 yardot futott 5 kísérletből és a Bears mérkőzést megnyerő mezőnygólhoz készülődött. Gould nekifutott és mellérúgta. Szinte senki nem hitt a szemének, hogy 47 yardról kihagyta, de leginkább a Vikings vezetőedzője Leslie Frazier volt csalódott emiatt a kimaradt mezőnygól miatt. A Vikings játékosai mind tomboltak az örömtől, Frazier csak szomorúan nézett maga elé, hát …..

Jennings kapott el egy 17 yardos passzt, majd Peterson 3 futásból 31 yardot előrehaladva megkönnyítette Walsh dolgát. 

Blair Walsh 34 yardról pedig nem hibázott és a Vikings 23-20 arányban megnyerte a mérkőzést.

Nagyon furcsa találkozó volt, de végre nyertünk, ráadásul külön öröm, hogy ezt egy csoportrivális ellen értük el. Ezen a héten idegenbe utazunk, méghozzá a Baltimore Ravens csapatához, érdekes kis meccs lesz az is.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com