Beharangozó: Eagles - Lions (14. hét)

Múlt hétvégén, egy rövid pihenőt követően újra a lovak közé csaptak Chip Kellyék, és újult erővel kezdtek bele az alapszakasz utolsó harmadába, aminek első összecsapásán a jó erőkből álló Arizona látogatott Philadelphiába. Végül a sasok 24-21-re verték a kanárikat, ám az eredmény szorosabb mérkőzést sejtet, mint ami igazából volt.

A végét megint szorossá tették a srácok de, hát a sasok szurkolóinak is kell egy kis izgulni való. Ezen a héten ismét vasárnap, a már megszokott 19:00-ás kezdéssel,  a Detroit Lions ellen lépnek pályára Nick Folesék hazai pályán. A Lions jelenleg az NFC North első helyén áll, 7-5-ös győzelmi mutatóval, ami még kevés számukra az üdvösséghez, így hatalmas elszántsággal fognak játszani Phillyben is. Legutóbb Hálaadás napján a Green Bay-t fogadták, és végül 30 pontos, 40-10-es győzelemnek örülhettek.

Estére hideg, szeles idő, és hó várható, ami talán a hazaiak számára kedvezőbb, mivel a Lions elsősorban a passzjátékot helyezi előtérbe. Ezzel szemben az Eagles játékának fontos eleme a futás is, ami most még nagyobb szerepet kaphat. Ezt nehezíti, hogy a Detroit futás elleni védelme a harmadik legjobb a ligában és csupán 82,7 yardot engedélyeznek átlagosan. A sasok viszont a második legjobban futó csapat 146,8 yardos átlaggal, szóval itt mindenképpen nagy csata várható. Ami még eldöntheti a mérkőzés kimenetelét, az a turnoverek eloszlása.

Míg Foles idén még nem dobott picket, addig Stafford már 14-nél jár. A Lions elejtett labdákban is az élen jár nagy bánatukra, ebből 11-et halmoztak fel ez idáig, míg a vendéglátók csak 4-el „büszkélkedhetnek”.  Ami nagyon fontos még, az a pass protection, vagyis, hogy melyik támadó fal tudja majd jobban megvédeni az irányítót.

Sajnos ebben a vendégek sokkal jobbak idén, ugyanis Staffordot sackelték a legkevesebbszer a ligában, szám szerint 10 alkalommal, Folest ezzel szemben 17 alkalommal.  Barkley és Vick is ezen felül még 18-szor kerül földre, tehát összesen 35 sacket engedélyezett a fal az ellenfeleknek. Passrushban viszont megint a sasok a jobbak igaz nem sokkal, ennek megfelelően a sackek száma 29-27 a javunkra. Passzok kivédekezésében ismét a Detroit szerepel jobban, valamivel, de sajnálatos módon, a liga utolsó Eagles secondarynél nem is olyan nehéz.A legtöbb tehát a hátsó csapatrészen fog múlni részünkről. Óóó Earl Wolf,  gyógyulnál már meg végre, hogy ne Patrick Chung szerencsétlenkedését kelljen néznünk hétről hétre :)

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu