Beharangozó: Vikings - Eagles (15. hét)

Preview Eagles-Vikings_RegularSeason15_1Utolsó előtti mérkőzés következik a Metrodome-ba, illene nyernünk, bár nem mi vagyunk az esélyesek. Már csak alig pár nap maradt a Metrodome-ban a csapatunknak, illene méltón búcsúzni a 31 éven át otthont kínáló stadiontól. Bár ez nem az utolsó mérkőzés a veterán arénában, mégis kéne az a győzelem.

Ellenfelünk a mostanában remek formában játszó Philadelphia Eagles, akik 5 meccs óta nem ismernek lehetetlent, sőt olyan csapatot sem, akik megverték volna őket. Nem lesz könnyű dolgunk Foles és bandája ellen, de rendesen odatesszük magunkat és akármi is lehet.

Kezdjük.

Legutóbb 2010-ben találkozott a két együttes. Akkor sikerült a győzelem, de akkor még minden más  volt. Akkor Joe Webb volt a Vikings irányítója és ő vezette a csapatot a 24-14 -es diadalra. A két csapat összesen 24 alkalommal találkozott egymással, a párharc pedig tökéletesen kiegyenlített. 12 Vikings siker mellé 12 Eagles győzelem párosul, így a jubileumi 25. összecsapás egyik csapat javára dönti majd el a párharc akkori állását. Lehet, hogy döntetlen lesz?

Adrian Peterson játszana, de sérülten kicsi nehéz. Bár állapota az orvosok szerint alkalmas a játékra, ha nem is 100%-ban, de elvileg bevethető. Kérdés már csak az, hogy Frazier ezt a téttel abszolút nem bíró meccset annyira komolyan veszi, hogy a legjobb támadójátékosának egészségét kockáztatja. Talán ő sem ekkora tudatlan. Persze Peterson kijelentette, hogy jól van és játszana, de emlékezzünk, hogy milyen arckifejezéssel feküdt a partvonalon a Ravens elleni találkozón, sokáig lábra sem tudott állni. Neki sem hiányzik egy újabb sok kihagyást eredményező sérülés.

Támaszkodhatunk Toby Gerhart-ra, illetve támaszkodhatnánk, ha nem lenne ő is sérült. Esélye a játékra sokkal több van, mint Peterson-nak, de Gerhart-al is óvatosan kell bánni. Az utóbbi meccseken pazarul teljesítő futó felkeltette néhány csapat figyelmét, köztük a Browns invitálná őt egy próbajátékra, hogy később ő legyen a franchise futójuk, persze ehhez az is kell, hogy mi ne szerződtessük le megint.

Gerhart és Peterson állapota kérdéses, így előtérbe helyeződnek a kevésbé használt futóink. Matt Asiata mindenképpen több lehetőségre számíthat az Eagles ellen, mint a szezonban. Szombaton ráadásul az edzőcsapatból felhoztuk Joe Banyard-ot, aki pazar teljesítményt nyújtott az előszezonban, még azon sem csodálkoznék, ha nem Asiata kapna több lehetőséget, hanem ő.

Irányító téren a helyzet változatlan az elmúlt héthez képes. Matt Cassel jól játszik eddig, akár beugró akár kezdő. Na persze ő így is mindig Matt Cassel marad, de a csapat támadójátéka valahogy gördülékenyebben megy vele. Ponder felgyógyult, egészséges mégis csak csere lesz a találkozó, Freeman pályára lépésétől nem kell félnetek.

Elkapók terén nem állunk rosszul, sőt kezdem azt hinni, hogy egyrendes irányítóval simán ott lehetne a passzjátékunk a liga elitjében. Cordarrelle Patterson hétről-hétre megmutatja, hogy érdemes volt érte felradelni idén áprilisban. Legutóbb 141 yardot és 1 TD hozott össze. Összyardokat tekintve nem sokkal lemaradva második helyen áll az NFL-ben. Mindenféle return rekordot megdöntött, ami korábban a franchise-nél fel lett állítva. Legutóbb egy bravúros 79 yardos elkapott TD-t szerzett. Igaz, hogy az elkapás csak 5 yard volt, de a maradék 74 yardon keresztül védők tengerén lavírozott keresztül és szerzett TD-t csapatunknak.

A tight end játék ezen a héten kicsit érdekes lesz. A héten bejelentették Kyle Rudolph IR listára megy nem lép pályára már idén. A Ravens ellen a cseréje John Carlson agyrázkódást szenvedett, így ő sem játszik vasárnap. Rhett Ellison és Chase Ford az, aki ott lesz a pályán, mint TE. Ellison idén már TD-t is szerzett, Ford pedig szerzett néhány fontos elkapást idén. A TE játék érdekes lesz a meccsen, reméljük a cserék cseréi is jól teljesítenek, ha maximális bizalmat kapnak.

A támadófalunk idén lyukasabb, mint az ementáli sajt. Matt Kalil néha úgy játszik a jobb oldalon, mintha most lépne először pályára. Phil Loadholt miután megkapta pénzét elvesztette tehetségét, úgy jönnek át rajta, mint kés against vaj. Brandon Fusco is kiesett a holnapi meccsre bár hivatalosan nem out, de szinte kizárt, hogy pályára lép.

A védelem nem a legjobb napjait éli és akkor még finoman is fogalmaztam. Foles ellen csak az lehet a fegyver, ha Jared Allen, Brian Robison valamint a teljes defense fal és a LB sor is nagy nyomást gyakorol rá, különben végünk. Foles mióta rendszeresen játszik az Eagles-ben elképesztő játékot produkál. Interception dobásához is durva havazás kellett, nem könnyű tehát vele. Könnyen lehet, hogy úgy megszórja a védelmünket, ahogy azt kell.

Elvileg teheti is, mert a secondary ha lehet most még gyengébb az előző hetiekhez képest. Josh Robinson IR listára került, idén már nem játszik. Chris Cook és Xavier Rhodes a CB sorból is nem biztos, hogy játszanak sérülés miatt, így marad Sherels, Prater és Blanton, akik nem igazán vannak játékban olyan sokszor. Robert Steeples is fel lett hozva az edzőcsapatból, de ő sem rendelkezik kellően nagy tapasztalattal.

Safet posztra visszatérhet Harrison Smith, ha nem is egész meccsre, de pár playre be fog állni ő is. Talán ott lehet némi javulás, bár Sendejo jól helyettesíti őt.

LB-knél Greenway kezd a bal oldalon, Cole középen és Henderson ismét jobb oldalon fog pályára lépni. Cole elismerte óriásit hibázott a Ravens ellen abban a végzetes játékhívásban és tanult az esetből. Egyébként Cole szép fejlődésen megy keresztül, ha keményen odateszi magát stabil LB válhat belőle.

Futás ellen nem lesz könnyű dolgunk, mert a liga legjobban futó csapatával meccselünk vasárnap. Az Eagles McCoy révén 158.5 yardot átlagol meccsenként, ami a mi védelmünknek nem biztos, hogy jót tesz, mert a földön is szeretjük nyelni a komoly yardokat. 

Ha nem elég, hogy szétfutnak minket, akkor majd szét is passzolnak. Jackson, Cooper és a többiek nagyon jó napot zárhatnak ellenünk.

Bízzunk magunkban és egy kis szerencsében is, hogy ezzel a lassan már B kerettel játszó Minnesota-val nyerhetünk is a mérkőzésen. Sok a sérült és talán már a kedv sem olyan, mint az első fordulókban, de mi mindvégig kitartunk és végigcsináljuk.

Vasárnap magyar idő szerint este 19 órától kezdődik a találkozó.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com