Draft 2014 - Jake Matthews (OT)

Poszt: Offensive Tackle

Egyetem: Texas A&M

Méretek: 193cm, 138kg

Matthews a 2010-es szezontól tagja a Texas-i csapatnak. A Rivals.com a 7. legjobb játékosnak tartotta az offensive tackle-ök között. Újonc szezonjában egy sérülés következtében került be a csapatba a 6. fordulóban. A szezon hátralévő 7 meccsén már kezdőként játszott végig, a jobb oldalon. Matthewsal a kezdőben a támadó fal mindössze 14 sacket engedélyezett az ellenfeleknek, azok után, hogy az első 6 meccsen 23-at. Teljesítményét honorálandó, őt is beválasztották a BIG – 12 konferencia újonc csapatába.

2011-ben már az első pillanattól kezdve ő volt a kezdő jobb oldali tackle a csapatban. A támadó fal kiválóan szerepelt egész évben, és csak 9 sacket engedélyezett. 490,2 yardot átlagoltak, amiből 291 volt a passzal megtett távolság mérkőzésenként. Ennek köszönhetően év végén az egyetemi rangsor legjobb 25 csapat között találták magukat.

2012-ben továbbra is megszokott posztján szerepelt végig, az eddig lejátszott mind a 12 mérkőzésen. Kezdő helye megkérdőjelezhetetlen. Domináns játékos, ritkán tudják kibillenteni az egyensúlyából. Még ritkábban hibázik. Nem szokása a szabálytalankodás sem. Ugyan egész egyetemi pályafutása alatt jobb oldalon játszott, ami az Aggiesnél nem a vak oldal volt, ám ha szükséges ezt a feladatot is meg fogja tudni oldani. Némi meglepetésre, 2013-ra is maradt az egyetemen. Jobb oldali tackle posztról átkerült a baloldalra, ahol várhatóan nehezebb dolga lesz majd, ám képességeit ismerve ez sem okozhat neki különösebb gondot. Az NFL-ben bármelyik tackle posztot be tudja majd tölteni üzembiztosan. A megfigyelők és edzők pedig ezt értékelni fogják.

Matthews egyébként igazi focista család illetve dinasztia sarja. Édesapja a Hall of Famer Bruce Matthews, aki a Houston Oilers csapatában 1983 és 2001 között rengeteg mérkőzésen lépett pályára Offensive Tackleként. Jelenleg a Tennesse Titans OL edzője. Jake testvére Kevin szintén az Aggies játékosa volt 2010-ig, amikor draftolatlan szabad ügynökként leigazolta a Titans. Micsoda véletlen. Jelenleg is az aktív keretük tagja. Továbbá a Philadelphia Eagles linebackere Casey Matthews és a Green Bay Packers linebackere Clay Matthews a fiatal tehetség unokatestvérei.

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Képek: sports.yahoo.com, buffalobillsdraft.com

Címkék: nfldraft