A Falcons legyőzésével playoff résztvevő a 49ers

A hétfő esti mérkőzésen a San Francisco 49ers 34-24-re legyőzte az Atlanta Falcons együttesét amivel bebiztosította idei playoff részvételét és méltóan búcsúzott régi otthonától, a Candlestick Park-tól. Győzelmével a 49ersnek megmaradt az esélye, hogy az NFC elsőszámú kiemeltje legyen.

Ehhez azonban a St. Louis Rams segítségére is szükség van. A 49ers csoport és konferencia elsőségéhez meg kell verniük az Arizona Cardinals-t és a Seattle Seahawks-nak ki kell kapni a Rams-től.

A hétfő esti találkozón az utolsó alapszakasz mérkőzésen léptek pályára a Candlestick Park-ban. A létesítményt 24,6 millió dollárból építették és 1960 április 12.-én adták át. Az évek során több alkalommal is megváltozott a neve. Fennállása alatt a San Francisco 49ers (1971-), a San Francisco Giants (MLB) (1960-1999) és az Oakland Raiders (1961) otthona volt.

A 49ers új stadionja Santa Clara-ban, 1.2 millió dollárból épül fel. A tervek szerint 2014 júliusában adják át és 68.500 néző befogadására lesz alkalmas. A tengerentúlon megszokott módon értékesítették a stadion nevét és az új létesítmény a Levi's Stadium néven fogja megnyitni kapuit.

A találkozó elején finoman szólva sem volt pontzuhatag hiszen az első negyedben mindössze egyetlen mezőnygól született. Phil Dawson értékesített egy 49 yardos mezőnygólt.

A második negyed is egyoldalú lett a pontszerzéseket illetően. Az idei offseasonban szerződtetett running back, Steven Jackson 2 yardos futásával megszerezte a találkozó első touchdownját majd később Matt Bryant 35 yardos mezőnygóljával tovább növelte előnyét a Falcons. 10-3-as Falcons vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

A harmadik negyed a pontokat tekintve a második negyed tükörképe lett. A 49ers rögtön az első támadósorozatát touchdownnal zárta. A 49ers egy 83 yardos támadósorozatát végén, Anquan Boldin 10 yardos elkapott TD-jével egalizált. Később Dawson 30 yardos mezőnygóljával átvették a vezetést és 13-10-es 49ers vezetéssel zárult a harmadik félidő.

A negyedik negyedben felpörögtek az események és a záró játékrészben több pontot szereztek a csapatok mint a mérkőzés első három negyedében összesen. Az összes támadósorozat ponttal zárult. A pontgyártást az irányító Colin Kaepernick kezdte el akinek 4 yardos futásával (és az extra ponttal) már 10 ponttal vezetett a 49ers.

A Falcons nem adta fel és rögtön a következő playben Matt Ryan átadásából 39 yardos elkapott touchdowt szerzett Roddy White. Majd egy 76 yardos támadósorozat végén Frank Gore 1 yardos futott TD-jével ismét 10 ponttal vezetett a 49ers.

Kicsit több mint 5 perc volt hátra a mérkőzésből és egy utolsó nagy rohamot indított a Falcons. A sorozat végén a tight end Tony Gonzalez 2 yardos elkapott touchdownt szerzett és ezzel újra reménykedhetett a Falcons. Az onside kick is összejött nekik, Jason Snelling visszaszerezte a labdát.

A 49ers 30 yardos vonaláról következtek de ahelyett, hogy futásokkal lepörgették volna az órát és egy mezőnygóllal hosszabbításra mentették volna a találkozót elkezdtek passzolni. Az első két passz sikeres volt, de a harmadikat nem tudta megszelídíteni Harry Douglas és NaVorro Bowman megszerezte a labdát. Bowman-t nem tudták megállítani és 89 yardos visszahordott TD-t szerezett. Az utolsó támadósorozat végén egy Hail Mary során Matt Ryan dobott interceptionjével zárult a találkozó.

A mérkőzés videó összefoglalójáért kattints IDE!

(nfl.com, Fotó: tsminteractive.com, ctvnews.ca, dailymail.co.uk, wsbtv.com, articles.chicagotribune.com, nydailynews.com)