Jay Cutler-el hosszabbított a Chicago Bears

A Chicago Bears general managere Phil Emery ma bejelentette, hogy hétéves szerződéshosszabbítást kötött Jay Cutler-el aminek értelmében az irányító 2020-ig a csapat játékosa lesz. Cutler szerződése lejárt és a szabadügynökpiac márciusi nyitásakor ingyen távozhatott volna. A szerződés anyagi részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A Bears háza táján az idei szezonban folyamatos beszédtéma volt Cutler szerződése. Sérülése és Josh McCown remeklése miatt sokan nem voltak benne biztosak, hogy Cutler jövőre is a Bears játékosa lesz. A GM viszont a pletykák ellenére folyamatosan hangsúlyozta, hogy meg akarja tartani az irányítót. Az utóbbi hetekben már azt mondta, hogy a franchise taget is rááldozná az irányítóra.

"Statisztikai szemszögből profi karrierjének legjobb szezonját futott az elmúlt idényben. Továbbá úgy gondolom, hogy vezetőképességének, fejlődésének, erőnlétének, talpra állásának, nyomáskezelésének és a comeback győzelmek szemszögéből is a legjobb szezonja volt." - nyilatkozta Emery.

Cutler szerződése mellett továbbá bejelentették, hogy négyéves hosszabbítást kötöttek a cornerback Tim Jennings-el és a guard Matt Slauson-al. A Bears ezzel már öt potenciális szabadügynökével is hosszabbított. Emery nem akarja a dolgokat a véletlenre bízni és korán le akarja tudni a hosszabbításokat.

(nfl.com, Fotó: newsrender.barhashing.com, bleacherreport.com)