Vikings szabadügynökök 2014-ben

Jared Allen_3Van pár olyan meghatározó játékosunk, aki a holtidényben szabadügynökké válik. A holtszezonban 18 játékosunknak jár le a szerződése a Minnesota Vikings csapatánál, köztük olyanoké is, akik évek óta meghatározó alakjai a csapatnak, sőt ikonjai. A következő játékosok gyakorlatilag mindenféle kötelesség nélkül aláírhatnak más csapatba, természetesen csak ha akarnak:

DE Jared Allen, DT Kevin Williams, LG Charlie Johnson, RB Toby Gerhart, CB Chris Cook, WR Jerome Simpson, DT Everson Griffen, OL Joe Berger, LB Desmond Bishop, LB Marvin Mitchell, OT J’Marcus Webb, WR Joe Webb, DT Fred Evans, QBJosh Freeman, DE Justin Trattou

Ebből listából több név is elég érzékenyen érintene minket, hiszen például majdnem a teljes mostani védőfal elhagyhatja a csapatot. Jared Allen, Kevin Williams, Everson Griffen de még Fred Evans esetleges távozása is komoly fejfájást okozna mindannyiunk számára. Allen és Williams a csapat két ikonja nekem személy szerint nagyon fájna ha máshol látnám őket játszani. Sajnos Allen megtartására elég kevés esély mutatkozik, mert ő is bevallotta, hogy kipróbálná magát a szabadügynöki piacon.

A támadófal egyik alapembere Charlie Johnson is szabadügynökké válik, de Toby Gerhart, Joe Berger és Jerome Simpson is bárhol kiköthet. Johnson-t és Gerhart-ot mindenképp, Simpson-t és Berger-t esetleg meg lehetne tartani.

Ebből a listából három játékos maradása szerintem teljesen felesleges lenne, legalábbis semmi értelme nem lenne megtartásuknak. Josh Freeman, Chris Cook és J’Marcus Webb is máshol próbáljon szerencsét, már ha akarja őket valaki.

Marvin Mitchell végül is jól teljesített mikor lehetőséget kapott, akár maradhatna is még egy évet. Joe Webb nemigazán lett alkalmazva, mint elkapó inkább a special team-ben szerepelt. Justin Trattou igazából nem is játszott egy meccsen sem, talán cserének maradhat.

Desmond Bishop pedig azt hiszen nem csak a Vikings karrierjét fejezi be idén, mert két éven belül második alkalommal szenvedett olyan sérülést, mely hónapokra kidöntötte őt a csatasorból.

A következő két játékos korlátozott szabadügynök:

CB/PR Marcus Sherels, LB Larry Dean

Marcus Sherels ha cornerback-ként nem is, de punt returnerként kiválóan teljesített eddig a csapatnál, a special teambe simán befér. Larry Dean a special team-ben kapott mindig szerepet, ahol az egyik legtöbb szerelést mutatta be ebben az évben, az ő megtartása is jó lenne.

Még egy játékos van hátra, aki idén exkluzív szabadügynök:

RB Matt Asiata

Asiata megtartása, hát nem is tudom. Volt idén két meccsen, teljesen ellentétes előjellel, de én így sem tartanám meg.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com