Ron Rivera és Dave Gettleman sajtótájékoztatója

Kedden sajtótájékoztatót tartott Dave Gettleman GM és Ron Rivera HC. Az első prioritás a 2014-es holtszezonban Dave Gettleman és a Panthers front office számára, hogy értékelje a rostert, amely 2008 óta először jutott a rájátszásba. Az értékelésre sor kerül a következő hónapban. Ez a folyamat magában foglalja Gettleman, az edzői stáb és a játékosmegfigyelők által végrehajtott elemzést a 17 mérkőzéses szezonról.

És ha egyszer a értékelések elkészülnek, meg kell hozni a döntést a Panthers fizetés sapkáját figyelembe véve.

"Figyelnünk kell a sapkára." mondta Gettleman. "Ki kell, hogy alakítsuk a csapat magját és őket kell megtartani.

Ez az, amit meg kell tennünk.

"Mindenki számít. Van 21 UFA-nk (korlátlan szabad ügynök). Nincs titok itt. Sok döntést kell meghozni. A legnagyobb hiba, amit tehetünk, hogy érzelmi döntést hozunk. Üzleti döntéseket kell hozni, és ez időt vesz igénybe."

"Értékelni kell. Ez a kulcs szó most." tette hozzá Ron Rivera.

A 21 korlátlan szabad ügynök közé tartozik tobb veterán, mint a defensive end Greg Hardy, aki vezette a csapatot a karrier csúcsnak számító 15 sack-el 2013-ban, és a bal oldali tackle Jordan Gross, a hatszoros csapatkapitány. A listán szerepel több első éves Panthers játékos, akik jelentős szerepet játszottak a sikerekben, mint a safety Mike Mitchell és a wide receiver Ted Ginn.

Miután a játékosok élvezték a sikert 2013-ban, a szabad ügynökök kifejezték azon óhajukat, hogy visszatérnének. Ez kihívás Gettleman és az edzők számára is, miszerint melyik darab puzzle illeszkedik a tervekbe 2014-re és azon túl.

Mint minden NFL roster-ben, itt is változások lesznek. De Gettleman reméli, hogy sikerül megtartani azt a kémiát, ami kialakult a Panthers-nél a 12-4-es szezonban.

Annak ellenére, hogy komoly fizetési sapka korlátozások voltak egy évvel ezelőtt ebben az időben, a 2013-as Panthers magasra tette a lécet. Gettleman-nak hasonló kihívásokkal kell megküzdenie 2014-ben, de azt tervezi, hogy a léc magasabbra kerül az új roster összeállításával.

"Őszintén megmondva, én nagyon izgatott vagyok a jövővel kapcsolatban, és hogy hová is tartunk," mondta Gettleman.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun

Kép: news-record.com