Amit Frazier és Tedford elárult nekünk

A tegnap előtti napon újdonsült védő, és támadó koordinátorunk sajtó konferenciájára került sor, ahol jó pár érdekes információt megtudhattunk szeretett Kalózaink jövőjéről.

Leslie Frazier

Tőle elsősorban megtudhattuk, hogy a Buccaneers jövő évi védekező rendszere nagyon hasonlatos lesz ahhoz, amit Lovie Smith Chicago-ban, és amit Frazier a Vikingeknél produkált. (Magyarán szólva lesz egy rakat Tampa 2 és Cover 2)

Azt is elmondta, hogy még több darabkája hiányzik a kirakósnak ahhoz, hogy a védelem terén meg tudják azt valósítani amit ő és az edzői stáb szeretne. Azt azonban nem árulta el a sajtónak, hogy melyek ezek a “darabkák”

Amikor Lavonte David-ről, és Gerald McCoy-ról kérdezték, elmondta, hogy nagyon örül ezen két játékosnak a keretben. Ugyanis úgy véli, a jövőbeni sémának öt kulcsfontosságú pozíciója van. Ezen játékosoknak köszönhetően két ilyen pozíció már adott is. A másik három pozíciót is elárulta. Szüksége lesz még egy “edge rusher-re” (Ha már szóba jött Jared Allen az előző cikkben.) Egy kiválóan szerelő cornerback-re. (Fura, hogy két meglévő játékost említett az ötből. Revis ezek szerint nem az a kiváló cornerback?) És egy magas kvalitású középső linebackerre.

Ezen felül üzent még Dashon Goldsonnak is. Na nem pont neki, hanem azoknak akik nem képesek megtanulni szabályosan szerelni. Frazier ugyanis elmondta, hogy ez alapkövetelmény lesz, ha valaki kezdő szeretne maradni.

Amikor Adrian Clayborn kapcsán kérdezték, azt lehetett leszűrni, hogy a defensive end-nek fel kéne kötnie a gatyát, ha továbbra is a kezdőcsapat tagja szeretne maradni. Frazier ugyanis nem pont így képzeli a passzsiettetést.

Valamint azt is elmondta, hogy úgy látja ebben a csapatban rengeteg tehetséges játékos van, a “nagy neveken” túl is. Bár erről az OTA-n szeretne meggyőződni. Azonban szerinte a Schiano/Sheridan féle védelmi rendszer kifejezetten nem találta meg a megfelelő játékosokat, a megfelelő feladatokra.

Jeff Tedford

És bizony a sajtótájékoztató alatt megtudhattunk pár érdekességet a jövőbeli támadóegységünk kapcsán is.

Ami a legfontosabb, hogy a Schiano féle rendszer úgy ahogy van kuka, ezt egyértelművé tette Tedford.

Az egyik legfontosabb dolognak a Buccaneers offense-ét illetően a sebességet tartja. Az is elképzelhető, hogy ha esetleg Jeff Demps visszatér a sérült tartalékok listájáról, sokkal nagyobb szerephez juthat idén, ebből kifolyólag.

És ami talán mindenkit a legjobban foglalkoztat: Tedford nagyon is nagy esélyt lát rá, hogy Glennonnal dolgozzon együtt a jövőben. Nagyon sok pozitív tulajdonságát kiemelte az irányítónak. De talán az egyik legfontosabb, amit már évek óta szajkózok, hogy nem volt meg Freemanben. Glennont tisztelik a társai, az öltözőben! Ez hatalmas faktor, pedig valóban gyakran alul értékelik ezt a kérdést, ha egy irányítóról van szó. Szerinte Glennon kényelmesen érzi magát a zsebben, és azt is elmondta, hogy sajnos a támadófal nem igazán segítette tavaly a munkáját. Azonban Tedford úgy érzi, tudja javítani Glennon játékának alapjait, és mechanikáját. Az egyik legfontosabb dolognak azt tartja, hogy megtanítsák kissé gyorsabban megszabadulni a labdától. Valamint megpróbálják kissé több mély átadásra ösztönözni őt. Úgy gondolom ez egyáltalán nem hangzik rosszul, és Tedford remekül átlátta azt, amit mi szurkolók is érzünk, Schiano viszont a közelébe sem ért, még elméleti szinten sem ezeknek a dolgoknak.

A futójáték szintén nagy része lesz Tedford offense-nek. Azonban azt kihangsúlyozta, hogy nem a Mike Sullivan féle bugyuta módon, hogy meglódulunk 2&20-nál középen, szerelés hegyek között. Készülnek belső, külső, periméter, és trükkös futásokkal egyaránt. Ez szintén szimpatikusan hangzik, és az is, hogy egy újabb hibát hasonlóképpen észrevett.

Kérdezték Tedfordot, a mostanság oly népszerű no huddle offense-ről is. Azonban konkrét választ nem adott rá. Annyit azonban elárult, hogy szeretné ha a támadóegység változó ütemben, és gyorsaságban hajtaná végre a hívott játékokat. Ebbe azért belefér pár hurry-up.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com