Új védelmi koordinátor Dallasban, de a régi DC is a csapatnál maradt

A Dallas Cowboys ma bejelentette, hogy defensive line edző Rod Marinelli lesz a csapat defensive koordinátora a következő szezonban. A tavalyi DC Monte Kiffin-t nem rúgták ki csak áthelyezték, a jövőben a vezetőedző és a védelem asszisztense lesz. A tulajdonos Jerry Jones egyik pár héttel ezelőtti interjújában elárulta, hogy nem akar megválni Kiffin-től de ez a fura lépés jól mutatja a Cowboys-nál uralkodó fejetlenséget.

Jones még az alapszakasz vége előtt bejelentette, hogy jövőre is Jason Garrett lesz a vezetőedző így végül hiába maradtak le a playoffról a helyén kellett tartani az edzőt. Garrett offensive szemléletű edző így mindenképpen meglepő, hogy az offensive koordinátor Bill Callahan mellé pár napja felvették Scott Linehan-t is.

Linehan a Detroit Lions offensive koordinátora volt az utóbbi 5 évben és a Cowboys-nál mint passzjáték koordinátor fog tevékenykedni a jövőben. A hírek szerint a játékok hívása is Linehan feladata lesz így felmerül a kérdés, hogy mi dolga lesz a két "offensive főnökének" a mérkőzések közben.

A védelem esetére visszatérve azt gondolhatjuk, hogy Jones nem akarja megismételni a tavalyi hibáját. A tavalyi offseasonban kimondatlanul is minden felelősséget az akkori védelmi koordinátorra, Rob Ryan-re hárított át és elküldte a csapattól. Ryan felélesztette a sémaváltáson átmenő Saints defense-t és ligaelit egységgé tette. Ezzel szemben a Cowboys védelme még jobban szétesett.

Kiffen kőkemény defenst rakott össze a Tampa Bay Buccaneers-nél a 2000-es évek elején és Jones ezt várta el tőle Dallasban is. Ez annyira nem jött össze, hogy mérkőzésenként átlagosan 27 pontot (26. a ligában), 415.3 összyardot (32.), 286.3 passzolt yardot (30.) és 128.5 futott yardot (27.) engedtek az ellenfeleknek.

A mostani változtatások félmegoldásoknak tűnnek. A következő szezonban kiderül, hogy ez mennyire fog működni a gyakorlatban de a feladatok ilyetén szétosztása nem sok jót ígér.

Kép: cowboysblog.dallasnews.com, msn.foxsport.com, star-telegram.com