Knowshon Moreno távozhat a Broncos-tól

Elképzelhető, hogy a hétvégi Super Bowl mérkőzés után soha többet sem fogja magára ölteni a Denver Broncos mezét a running back Knowshon Moreno. A futó szerződése lejár az idei offseasonban és annak ellenére, hogy karrierjének legjobb szezonját futotta a fizetési sapka áldozatává válhat. A következő szezonra jelenleg szerződéssel rendelkező játékosok közel 126 millió dollárnyi helyet foglalnak el a fizetési sapkában amit mindenképpen le kell csökkenteni a márciusi határidőig.

Moreno pályafutása során először átlépte az 1.000 futott yardos határt (ezt megelőzően újonc szezonjában szerzett 947 yardjával volt a legeredményesebb). Karrierjének legtöbb futott yardja mellett 10 touchdownt és 548 elkapott yardot szerzett (mindkettő karriercsúcs).

Moreno tartalékja az újonc Monte Ball jó bemutatkozó éven van túl, de a Moreno-ról való lemondást egyedül a fizetési problémákkal lehetne indokolni jelenleg. Korábbi szerződése évente átlagosan 3.415.000 dollárt jelentett a számára és egy ilyen jó szezon után minden bizonnyal ennek a többszörösét is el tudná képzelni.

A Broncos első feladata (majd a jövő héttől, most van jobb dolguk is), hogy helyre tegye a fizetési sapkát, hiszen a szerződésben álló játékosok is átlépik a megengedett limitet. A lejáró szerződésű játékosok hosszabbításáról csak ezután lesz érdemes tárgyalni.

Moreno mellett bajban van a cornerback Champ Bailey is. Bailey jövőre szerződésének utolsó évébe lép, 9 millió dolláros alapfizetés és 1 millió dollár kerettagsági bónusz illeti meg, de elküldése esetén 1 cent "halott pénz" sem marad a fizetési sapkában. Egy Super Bowl győzelem esetén a visszavonulás jelentené a legegyszerűbb megoldást mindenkét fél számára.

(nfl.com, Fotó: thedenverchannel.com, zimbio.com)