RG3 tartalékja nyitott a trade-re

A legfrissebb hírek szerint a Washington Redskins tartalékirányítójának, Kirk Cousins-nak nem lenne ellenére ha a fővároson kívül lehetne kezdő irányító. Ezen persze nem is lehet csodálkozni hiszen mindegyik irányító kezdő akar lenni és a Redskins franchise QB-ja Robert Griffin III így itt a közeljövőben biztosan csak tartalékként jöhet számításba.

A jelenlegi 25 éves irányító egy Draft-on szerepelt RG3-al, de "vetélytársával" ellentétben Cousins-t a csak negyedik körben választották ki. A Drafton nagy meglepetést okozott, hogy a második pick után még egy irányítót kiválasztott a Redskins. Cousins-t eredetileg is csak biztosítékként választották hiszen RG3 játékstílusából adódóan ismert volt  az irányító sérülékenysége.

Cousins az eddigi két szezon alatt 1.320 passzolt yardot, 8 touchdownt és 10 interception szerzett továbbá 68.7-es irányítómutatót ért el. Az előző szezon végén leültették a sérülésekkel küzdő RG3-at és a korábbi vezetőedző Mike Shanahan Cousins-nak szavazott bizalmat kezdőként az utolsó három mérkőzésen. A csapat új vezetőedzője Jay Gruden természetesen Griffin-t jelölte meg kezdőnek így Cousins-nak távoznia kell ha kezdő akar lenni a következő szezonban.

Egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy a Redskins vezetőedzője nyitott lenne-e a Cousins tradere. A szakértők többsége szerint belemennének az üzletbe de biztosan borsos árat kérnének az irányítóért cserébe. Valószínűleg kevés csapatot érdekelne ha túlságosan magas körös picket kérnek érte cserébe.

(nfl.com, Fotó: helmet2helmet.com, sport.yahoo.com)