Michael Sam lehet az NFL első meleg játékosa

A Missouri egyetem defensive endje, Michael Sam tavaly augusztusban elárulta a csapatársainak és hétvégén a nyilvánosság előtt is felvállalta a hovatartozását. Mindez azért érdekes mert Sam készül az idei Draftra és kiválasztása esetén a liga első játékosa lesz aki nyilvánosan felvállalta, hogy meleg. A bejelentés előtt középső (vagy késői) körös picknek tartották Sam-et így a Draft után kiderül, hogy mennyiben befolyásolja mostani bejelentése a majdani kiválasztását.

A bejelentést követően az NFL közleményben kiállt a játékos mellett:

Csodáljuk Michael Sam őszinteségét és bátorságát. Michael egy futballista. Akinek megvan a képessége és eltökélt azok sikeresek lesznek az NFL-ben. Nagyon várjuk, hogy támogathassuk Michael Sam-et 2014-ben. - állt a liga közleményében.

A jelenleg 24 éves Sam jó idényt futott utolsó egyetemi szezonjában. 48 tacklet, 11.5 sacket és 2 kierőszakolt fumblet szerzett. A SEC konferencia legjobb védőjátékosa volt és beválasztották az All-American első csapatába is. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint 3-4-es védelmet alkalmazó csapat fogja kiválasztani és outside linebackerként számíthatnak majd rá.

(nfl.com, Fotó: cbssports.com)

Címkék: nfldraft