John Carlson 2014-ben is a pályán

John Carlson_1A tight end döntött, mégpedig a folytatás mellett. Nemrégiben felvetődött egy olyan lehetőség, hogy a Vikings fiatal TE-je abbahagyja a football-t, mert nagyon sokszor agyrázkódást szenvedett. John Carlson most mégis úgy döntött, hogy folytatja a pályafutását. Ezzel vége minden spekulációnak.

“Én soha nem mondtam, hogy visszavonulok, csupán arról volt szó, hogy a szezon után évet értékelünk a családommal, mint eddig minden szezon után.” – mondta el Carlson.

Carlson-t orvos is látta és kiderült, semmi gond nincs vele és az orvos is a folytatást tanácsolta. 

Carlson két éve 5 éves, 25 millió dolláros szerződést írt alá csapatunkkal, de tavaly csökkentették a fizetését, mert nem volt arányban a nyújtott teljesítménnyel. Alapfizetését 2,9 millióról 1,5 millióra csökkentették.

2013-ban sem kezdett valami jól, de a sors mégis úgy hozta, hogy kulcsszerepet kapott Kyle Rudolph kiesése miatt. Mikor első számúként számítottak rá hozta is a számokat, sőt első TD elkapását is megszerezte Vikings színekben. Sajnos később megint agyrázkódást szenvedett, így a szezon végén pár meccset megint ki kellett hagyjon.

Carlson már döntött a folytatás mellett, most a Vikings-on a sor, hogy egy csere TE-nek kifizet-e 3,9 millió dollárt a 2014-es idényre vagy esetleg más megoldás után néznek.

Az egyik lehetőség gyakorlatilag adott, hiszen Chase Ford tavaly nagyszerűen szerepelt mikor lehetőséget kapott, volt pár jelentős elkapása is. Ő valamivel kevesebb pénzért marad a csapatnál, így könnyen lehet, hogy előlép második számú összekötőnek.

A döntés már a csapat kezében, Carlson pedig újult erővel készül a következő idényre.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com