A Broncos elküldte Champ Bailey-t

A Denver Broncos ma bejelentette, hogy elküldte a cornerback Champ Bailey-t. A csapat vezetősége tegnap találkozott Bailey-vel és a hírek szerint nem ajánlottak fel neki fizetéscsökkentést így nem is gondolkodtak el a folytatáson. A védő 10 éven keresztül volt a Broncos játékosa és pályafutásának első öt évében a Washington Redskins csapatánál szerepelt.

Magas cap száma miatt Bailey elküldése senkit sem lephetett meg. Egy korábbi Wes Welker távozásáról szóló bejegyzésben már kitértem rá, hogy Bailey az egyik legesélyesebb Broncos távozó. 10 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából de olyan szerződése volt, hogy elküldése esetén egyetlen dollár halott összeg sem marad a fizetési sapkában.

Bailey 36 éves lesz a következő alapszakasz kezdetekor így kérdéses, hogy hol folytathatja a pályafutását. 15 éves pályafutása során most került ki először a szabadügynökpiacra de nem Ő lesz a piac egyik legkeresettebb játékosa és a korábbi jól fizető szerződéseit is elfelejtheti.

Bailey-t az 1999-es Draft első körének hetedik helyén választotta ki a Redskins. Öt év után eltradelték egy második körös pickért és a running back Clinton Portis-ért. Pályafutása során 925 tacklet, 3 sacket, 52 interceptiont, 9 kierőszakolt fumblet és 4 touchdownt szerzett.

12 alkalommal választották be a Pro Bowl (rekordnak számít a cornerbackeknél) és 7 alkalommal az All-Pro keretbe. Kétszer megválasztották az NFL legjobb defensive backjének és beválasztották a 2000-es évek csapatába is.

(nfl.com, Fotó: denversports.blog.hu, guytalk-m2m.com)