A Buccaneers kivágta, a Patriots szerződtette Darrelle Revis

Tegnap este hivatalossá vált, hogy a Tampa Bay Buccaneers elküldte sztár cornerback-jét Darrelle Revis-t és fizetését tekintve legértékesebb játékosát. Felszabadítván így 16 millió dollárt a költségvetési sapkában. Várható volt, hogy megtörténik… Nem titkolt módon próbálták elcserélni egyfolytában a cornert, de irreálisan nagy “összeget”, két első körös picket kértünk érte.

Kirúgását követően nem volt sokáig csapat nélkül Revis, hiszen órákon belül aláírt a New England Patriots-al. Revis hivatalosan kétéves, 32 millió dolláros szerződést kötött a Patriots-al de tulajdonképpen egyéves szerződésről beszélhetünk. A védő a következő szezonban 12 millió dollárt fog keresni és a Patriots-nak joga van egy opciós második évhez. 2015-ben viszont már 20 millió dollárt keresne Revis amit valószínűleg már nem fognak neki megadni Bostonban.

Pedig a korai híresztelések szerint akadtak érdeklődök Revis iránt. Azonban bolondok lettek volna bármit adni számunkra, hisz várható volt, hogy a csapat vezetősége el fogja őt engedni. Egyrészről azért, mert az új vezetőedző által preferált Cover 2 és Tampa 2 védelmi formációk a zónázásról szólnak. Az emberfogásban kiváló játékos képességeit így azonban nem tudtuk volna kiaknázni. Igazság szerint ez az előző rezsim hibája. Hisz már ők is folyamatosan egy hozzá nem illő szisztémában játszatták Revis-t. Ráadásul irreálisan nagy összegért. Ennek köszönhetően nem is tudtuk képességeit kamatoztatni a pályán, a végeredményt pedig már ti is ismeritek, egy 4-12-es szezon…

Ezt okosan felismerte Lovie Smith és csapata, ezért kiadták az útját. Revis egy kiváló játékos, de annak nincs értelme, hogy évi 16 millió dollárt foglaljon el a költségvetési sapkából, és ne használjuk ki a képességeit. A cut másik oka természetesen a szerződtetésének feltételei. Ugyanis eredetileg egy tavalyi első körös, és egy idei harmadik körös draft picket adtunk érte cserébe. Az a bizonyos idei draft választási lehetőség azonban nem harmadik körös, hanem negyedik körösre változik, ha 2014. március 11.-én Revis már nincs az aktív keret tagjai között. Azaz a 2014-es szezont hivatalosan már nem Kalózként kezdi meg. Lovie Smith így úgy döntött inkább kivágja a játékost, és egy negyedik körös választási lehetőségtől szabadul meg, semmint egy harmadik köröstől.

Az új vezetőség eddigi szabadügynök politikája rendkívül szimpatikus, mondhatni őrület! Kiváló játékosokat szereztünk, nem is igazán húzós összegért. És igazság szerint ezzel a plusz 16 millióval félelmetes, hogy mit garázdálkodhat még össze Lovie kapitány, a szabadügynökök tengerén!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Kép: article.wn.com