Sproles és Carroll is az Eagles-nél folytatja

A Philadelphia Eagles egy tradeel (az idei ötödik körös Draft pickért cserébe) leigazolta a New Orleans Sanits running backjét Darren Sproles-t és szerződtette a Miami Dolphins szabadügynök cornerbackjét Nolan Carroll-t. Sproles szerződéséből eredetileg egy év volt hátra így kétéves hosszabbítást kötöttek a futóval. Jelenleg hároméves, 10.5 millió dolláros kontraktus köti az Eagleshez, míg Nolan egyéves, 3.65 milló dolláros szerződés kötött a csapattal.

Sproles öreg motoros már a ligában, 9 szezon van a háta mögött. A 2005-ös draft 4. körében a San Diego Chargers választotta ki, az akkor még fénykorában lévő LaDainian Tomlison mögé, segítőként. Az első időkben nem is kapott túl sok lehetőséget posztján, viszont visszahordóként számítottak rá.

2007-től indult meg igazán az ő karriere, amikor is egyre jobban kezdte őt használni az edzői stáb a támadójátékban. Kezdő ritkán volt, de a futó rotáció tagjaként igen fontos szerepet töltött be. Évről évre több futás, és elkapás fűződik a nevéhez. 2010-ben távozott a nyugati partról, és ezen időszak alatt több elkapott yardja volt, mint futott. 2011-ben igazolt a Saintshez.

Elsőszámú futónak itt sem számított, ugyanis a Saints gyakorta 3 játékost is rotált futó poszton. Ingram, Sproles és Thomas kiváló egységet alkotott, melyben Sproles ismét az elkapásokkal emelkedett ki. Három szezon alatt 237 elkapás, 1981 elkapott yard és 16 TD szerepel a statisztikájában, futásoknál ugyanakkor 188 próbálkozásból 1067 yard és 5 TD. Futásonkénti átlaga 5,4 yard. Kelly rendszerében fickándozhat majd.

Meg kell még említeni, hogy Sproles érkezével megnőtt az esélye annak, hogy a csapat elcserélje Bryce Brownt. Erről már korábban is voltak pletykák, amik a napokban picit felerősödtek, de konkrétumok ez ügyben nincsenek. Én azért nem bánnám, ha ő is maradna, mert a McCoy, Sproles, Brown, Polk négyeshez fogható nincs még egy a ligában.

A jelenleg 27 éves Nolan Carroll a floridai napsütést és ezzel együtt Miamit hagyta ott Howie Rosemanék kedvéért, hogy csatlakozhasson a sasok keretéhez. A Maryland egyetemről a 2010-es draftot követően került Miamiba, akik az 5. körös választási jogukat áldozták fel érte.

Az első szezon tanulóév volt számára, és elsősorban a speciális egységben szerepelt ős is, sok társához hasonlóan. Idővel egyre jobb lett, szépen fejlődött a technikája, és így több lehetőséghez is jutott a mérkőzéseken. 2011-ben már 3 alkalommal a kezdő csapat tagja is lehetett, amit konzisztens játékkal hálált meg. 2012-ben 14 mérkőzésen lépett pályára, melyből 10 alkalommal kezdő volt.

Ezt mondjuk nem önerőből érte el, hanem némileg szerencsésen, hiszen a kezdő CB, Richard Marshall sérült listára került, és Carroll mint elsőszámú cseréje, kapta meg a bizalmat. Nem vallott szégyent a szezon során, igaz nem is emelkedett ki jó játékával. 53 szerelés, 1 interception és 5 levédekezett passzkísérlet került a statisztikai lapjára.

A tavalyi szezonban 12 meccsen volt kezdő, és most is a sérüléseknek nagyban köszönheti a sok lehetőséget. A Miami secondary sok esetben nem állt a helyzet magaslatán, de a passzvédekezésük még így is a középmezőnyhöz elég volt. Carroll 47 szerelést, 2 sacket, 3 interceptiont és 11 elütött passzkísérletet tett a közösbe.

Az Eaglesben Williams és Fletcher számít jelenleg a kezdő CB párosnak, míg Boykin a vitathatatlan nickel CB, ám nem tartom kizártnak, hogy jó edzőtáborral akár a kezdőbe s beverekedje magát. De ha ez mégsem jön össze neki, akkor is egy rutinos, és jó minőségű 3. számú CB került a csapathoz, így nem kell majd túl gyakran néznünk, Roc Carmichael nem feltétlenül minőségi játékát.

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Kép: philly.com, wbrz.com, http://standingosports.com, zimbio.com, articles.sun-sentinel.com