Jared Allen a Bears-nél folytatja

A Chicago Bears ma bejelentette, hogy szerződtette a szabadügynök defensive end Jarde Allen-t. A Minnesota Vikings korábbi sztárvédője négyéves, 32 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával. Idén az NFC északi csoportjának csapatai egymást között cserélgetik a sztárvédőket hiszen Allen-nek a Green Bay Packershez távozó Julius Peppers-t kell majd pótolnia.

A szerződés 15.5 millió dollár garantált összeget tartalmaz. Ennek nagy részét jövő márciusban fogja megkapni és a teljes garantált összeget kiutalják Allen számára a következő két évben. Ezért a szakértők véleménye szerint ez egy kétéves szerződés lesz mert ezt követően szabadon elküldhetik majd a védőt.

A jelenleg 31 éves Allen-t pályafutása során 5 alkalommal választották be a Pro Bowl és 4 -szer az All-Pro első keretébe. Kétszer vezette az NFL sacklistáját és 2011-ben az NFC legjobb védőjének választották. Pályafutása során 128.5 sacket szerzett amivel a 12. helyet foglalja el az NFL örökranglistáján és John Abraham (133.5) mögött a másodikat az aktív játékosok között.

A Bears az offseason eddigi részében a pass rush megerősítésén dolgozott. A piac első napján szerződtették az Oakland Raiders defensive tacklejét Lamarr Houston-t és Allen szerződtetésével sikerült megtalálniuk Julis Peppers helyettesét is és mindezt fele annyiból sikerült kihozniuk.

(nfl.com, Fotó: facebook.com/nfl,  zimbio.com)