A Texans szerződtette a Dolphins safetyjét

A Hosuton Texans tegnap bejelentette, hogy kétéves, 2.7 millió dolláros szerződést kötött a Miami Dolphins korábbi safetyjével Chris Clemons-al. A védő szerződése 450 ezer dollár garantált keresetet tartalmaz. Clemons szerződtetésével a Kansas City Chiefs korábbi játékosa, Kendrick Lewis után már a második safety érkezett a Texans-hoz az idei offseasonban.

A jelenleg 28 éves strong safety eddigi öt éves pályafutása során végig a Dolphins játékosa volt. 48 mérkőzésen lépett pályára kezdőként, 278 tacklet, 1.5 sacket, 4 interceptiont és 2 kierőszakolt fumblet szerzett.

Az utolsó két évben stabil kezdőjátékosnak számított és az NFL szakértőinek véleménye szerint a piacon maradt legjobb safetynek számított. Nem meglepő. hogy Clemons végül a Texansnál kötött ki, hiszen a Dolphins korábbi general manager asszisztense Brian Gaine lett a Texans új személyügyi igazgatója.

Clemons érkezése miatt elképzelhető, hogy véget ért Danieal Manning houstoni pályafutása. Clemons szerződése nagyságrendileg megegyezik a Manning-nek felkínált fizetéscsökkentéssel de arról nincs hír, hogy elfogadja-e a felkínált szerződést. Ha elküldenék Manning-et akkor a Clemons - Lewis páros mellett a tavalyi Draft második körös választottja D.J. Swearinger és a negyedik profi szezonját kezdő Shiloh Keo-val kezdik meg a következő szezont.

(nfl.com, Fotó: fansided.com, zimbio.com)