Cam Newton a Panthers franchise-irányítója.

Azért, hogy a terve valósággá váljon, Dave Gettleman-nek el kellett viselnie a fizetési sapka helyzetét, és nehéz személyi döntéseket kellett hoznia. De a terv szerint halad. És ezen nem fog változtatni.

"Ron (Rivera) nem lesz olyan helyzetben, hogy négy éven át építette a játékosokat, és most elveszítené őket. Ez az, amit próbálunk elérni, és sikerülni fog." mondta Gettleman az NFL éves közgyűlésén.

Az egyik ilyen játékos a Panthers csapatában Cam Newton, aki a negyedik szezonját kezdi idén.

Arra a kérdésre, hogy a Panthers ki fogja e használni az ötödéves opciót, Gettleman azt mondta:

"Igen, a rövid válasz: igen." (Ha egy újoncot az első fordulóban draftolnak, a klubnak lehetősége van egy ötödéves opcióval a játékos jogait birtokolni.) Később megerősítette meggyőződését, hogy Newton a csapat franchise-irányítója, és hozzátette, hogy Cam sokáig a Panthers játékosa lesz.

Amikor draftolunk, és az edzőkkel fejlesztünk egy játékost, négy-öt év múlva nem akarunk nézni egymásra, és azt mondani: "Nem tudom elhinni, hogy nem írunk alá ezzel a sráccal." mondta Gettleman.

" Cam Newton-ról van szó, Luke Kuechly-ről van szó, a két fiatal defensive tackle-ről van szó, (Star Lotulelei és Kawann Short), ha folyamatosan fejlődnek. Közülük bármelyikről mondhatjuk ezt."

A szabad ügynök piac is folytatódik, a Panthers pedig megpróbál okosan gazdálkodni.

A fizetési sapka 123 millióról 133 millióra nőtt, de ez nem enyhítette a Carolina aggodalmát. És Gettleman rámutatott arra is, hogy a Panthers előrelátó, és külön összeget tartalékol a szezon közbeni igazolásokhoz - mint Travelle Wharton esetében 2013-ban.

Gettleman egy hitelkártyához hasonlította a helyzetet.

"Amikor már lenulláztad a hitelkártyát, Amikor már elhasználtad egy részét, és hirtelen kapsz egy bónuszt, mit fogsz tenni? Mi az okos dolog? Az okos dolog az, hogy nem nullázod le újra." mondta Gettleman.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu