Draft 2014 - Offensive Tackles

Az NFL Draft az idén meglehetősen későn lesz, de nem lehet túl korán elkezdeni az elemzéseket az osztályokban.

A Panthers.com posztról-posztra végignézi a draftot egy segítővel, az NFL Media draft elemzőjével, Mike Mayock-kal. Azon túl, hogy bemutatják Mayock öt legígéretesebbnek tűnő játékosát minden pozícióban és hozzáadnak egy kis helyi ízt is, a Panthers is kiemel egy-egy érdekes személyt minden pozícióban.

MIKE MAYOCK TOP5


GREG ROBINSON (6-5, 332, Auburn)

Hasonlóan a tavalyi ki nem mondott Eric Fisher-Luke Joeckel csatához, idén Robinson versenyez Jake Matthews-zal, hogy az első helyen draftolt tackle legyen. Mindkettő könnyen került a TOP5-be. Gyorsan felkúszott a táblázaton az NFL Scouting Combine-on mutatott domináns teljesítményével. Rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amiket megkíván az NFL bal tackle poszton.

JAKE MATTHEWS (6-6, 308, Texas A & M)

A Hall of Fame tackle Bruce Matthews fia. Az apjához hasonlóan, úgy tűnik, neki is minden adottsága megvan a bal oldali tackle pozícióhoz. Nem a legjobb atléta ebben a pozícióban, de egy taktikus a könyörtelenségével könnyen nyerhet. Használható a passz és futás blokkolására is.

TAYLOR LEWAN (6-7, 309, Michigan)

Az átalakított defensive lineman hoz egy kis gonoszságot a bal oldali tackle pozícióba. Valamint néhány off-field aggodalmat is letesz az asztalra, jelenleg is szabálysértési büntetését fizeti az Ohio State mérkőzés után történtek miatt. Úgy tekintenek rá, mint egy biztos TOP10 pick-re, de ez még változhat.

ZACK MARTIN (6-4, 308, Notre Dame)

Erős, okos, de talán egy kicsit méreten aluli. Lehet akár tackle is, de lehet, hogy néhány csapat guard-ként számít rá. Elég erős és technikailag megalapozott ahhoz, hogy talán elkerülhető a pozíció változás. Elég jó ahhoz, hogy akár az első forduló közepén draftolják, de akár a táblán is maradhat egy darabig.

JOEL BITONIO (6-4, 302, Nevada)

Kiszámíthatatlan a draft pozíciója. Míg Mayock ad neki egy első körös kiválasztást, némelyek úgy gondolják, hogy csak a harmadik, esetleg a negyedik fordulóban fogják kiválasztani. Guard pozícióban is megállja a helyet, de elég sportos és fürge volt ahhoz, hogy kiemelkedő bal oldali tackle legyen az egyetemen.

HELYI ESÉLYES

JAMES HURST (6-5, 296, North Carolina)

Nem tudta megmutatni magát az NFL Scouting Combine-on, miután eltörött a lába a Belk Bowl-on a Bank of America Stadium-ban. Nem volt 100 százalékos az első pro day-en, de megmutatta, hogy a sérülés nem ad aggodalomra okot a jövőben. Iskola-rekordot jelentő 49 alkalommal volt kezdő, minden alkalommal bal oldali tackle-ként. Erős futás blokkolónak tartják, de még fejlődnie kell, mint passz blokkoló.

KITŰNŐ COMBINE

BRANDON THOMAS (6-3, 317, Clemson) 

Hatodik helyen végzett az összes támadó linemen közül, amikor 35 ismétlést mutatott be a 225 kilós fekvenyomásnál és a 10. lett 40 yardon 5.09-el. Bal oldali tackle-ként kezdett az elmúlt két szezonban, de inkább guard-ot játszana az NFL-ben. Akár már a második fordulóban hallhatjuk a nevét.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Címkék: nfldraft