Olyan mint Romo? Akkor inkább ne!

Van néhány irányító, akiknél meccsnézés előtt bekészítek egy 100-as papírzsepit is a sör és a mogyoró mellé, mert tudom, hogy az orrom is folyni fog a röhögéstől. Ilyen Jay Cutler, Matt Cassell de ne feledkezzünk meg Freeman barátunkról sem. ( Mondjuk ott inkább bőgtem.) De ilyen Tony Romo is. Nos, ha hinni lehet okos embereknek, a draftolatlan szabadügynök piacról kihalászott legfrissebb irányítónk Brett Smith e legutóbbi játékos klónja.

Mialatt a Minnesota Vikings láncokra verve hurcolta az északi fagyos államba az utolsó megmaradt, általam valamire is tartott támadó falembert, Antonio Richardson-t a draftolatlanok rabszolgapiacáról, addig nekünk Lovie Smith döntése nyomán tehát Brett Smith jut.

Smith egyébként egy 21 éves Oregon állambeli srác, aki a Wyoming leginkább érdektelenségbe burkolódzó egyeteméről érkezik hozzánk. 1,91 m. magas és 93 kg súlyú.

Teljesülni látszik tehát Lovie Smith óhaja, össze van kaparva a négy irányító a táborbéli megmérettetésekre. Csodálatosabbnál csodálatosabb fiatalemberekről van szó (nem félreértendő), akik alig várják az augusztusi jaguár vadászatot.

Ismeritek a kérdést biztosan! Van egy jó és egy rossz hírem. Melyiket mondjam először? Mivel tudom, hogy a rosszon szeretnétek mihamarabb túljutni, jó martalóc módjára kínozlak még kissé titeket! Kezdem tehát a jóval, vagyis a pozítivumokkal, amiket Brett Smith kapcsán fel lehet hozni.

- Smith a mobilis irányítók közé tartozik

- Nem okoz számára különösebb gondot, ha mozgásból kell elengedni a lasztit

- Rendkívül gyorsan hagyja el a kezét a labda

- A nyomás elől általában jól tér ki

- Egyenes vonalú sebessége az irányítók között igen jó

- Gyorsan ismeri fel a futási lehetőséget

-Jól mozog el, ha a kilátásban zavarják a falemberek

- Statisztikai adatai alapján a pontos irányítók közé tartozik

- Volt csapatában 3 évig stabil kezdő játékos volt

- Már másodévesként csapatkapitánnyá választották az egyetemen, ami jó vezetői képességekről árulkodik

-Eddigi karrierje során szerzett 76 passzolt és 20 futott TD-t.

Mindezeket hallva persze boldogok is lehetnénk, hogy hűha minek nekünk ide Manziel, ha ilyen irányítókat lehet kihalászni még a draft után is! De sajnos most jön a rossz hír, vagyis Smithnegatívumai:

-Posztjához képest, az NFL szinthez mérve kissé alacsony és izom is elférne még rajta

-Dobástechnikája borzasztó. A dobásokba nem áll bele, lába dobás közben is tolódik. Lényegében majdnem olyan a mozdulata mint egy dobójátékosnak a baseballban.

-A mély passzokat pont az említett hiba miatt hajlamos túldobni

-Hajlamos sajnos játékstílusa és fizikai adottságai miatt a fumble elszenvedésére is, csakúgy mint a sérülésre, ütközésnél ugyanis nagy felületet kínál a védő játékosnak.

-Karjának ereje éppen csak megfelelő

-Labdáinak íve rendkívül csúnya

-Alacsony elismertségű konferenciában játszott eddigi csapatával.

Ha karrierjét évekre bontjuk, akkor a következő statisztikákat kapjuk róla:

2011: 60,9 % passzpontosság (253/415), 2622 passzolt yard, 20 TD és 11 INT, 710 futott yard és 10 futott TD.

2012: 62,1 % pontosság (205/330), 2832 passzolt yard, 27 TD és 6 INT, 248 futott yard és 6 futott TD.

2013: 62,7 % pontosság (293/467), 3375 passzolt yard, 29 TD és 11 INT, 573 futott yard, 4 futott TD.

Hogy képet kaphassatok a játékosról itt egy kis összefoglaló:

Szóval Romo? Jézus, az a sok elcseszett évad és az a sok rituális öngyilkosság Dallasban! Ezt inkább hagyjuk ki szerintem! Inkább állítsunk példaképnek egy olyan irányítót, aki edződött már egyetemi évei alatt Tedford kezében. Aaron Rodgers-ről van szó. Ha ez a srác csak 70 %-át összekaparja annak, amit Rodgers tud, akkor tuti a gyerek. De kedves szakelemzők! Ezt a Romo dolgot felejtsük el!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com