McCoy a hegylakó

Csak egy maradhat! Bizonyára ismeritek a 80-as évek egyik klasszikus filmjéből való mondatot. Bár Gerald McCoy bizonyára fázna a skót felföldön és a kilt is hülyén állna rajta, nevének hangzása felettébb félrevezető. Ráadásul már csak ő az egyetlen 2010-ben draftolt játékos a Bucs keretében.

2010 azért még nem volt olyan régen. Szóval nem az a helyzet, hogy akkor draftolt játékosaink megérdemelt nyugdíjukat töltik már egy karosszékben gyógyteát szürcsölve és várva, hogy mihamarabb a Halhatatlanok Csarnokába válasszák őket. Egész egyszerűen a csapatunknál 2009 és 2013 között regnáló GM, Mark Dominik kezében általában még a tutinak látszó dolgok is csődöt mondtak. Ez történt a 2010-es drafttal is.

Vegyük sorra a játékosokat!

1.kör/3.választás: Gerald McCoy. Nem kell hozzá sok kommentárt fűzni. Kiváló Pro Bowl és All Pro játékosunk tehát a mai napig keretünkben van és vezéralakja a védelmünknek. Persze lehet mondani, a harmadik helyen nem nehéz kiváló játékost választani.

2.kör/35.választás: Brian Price. A defensive tackle persze nem látszott túl rossz választásnak, legfeljebb megkérdőjelezhetőnek. Igaz, az ellenfelek futói kb. úgy mentek át a falunkon, hogy annyi idejük volt virgonckodni, hogy a gyepet amin futottak ők ültették és nevelgették fel ott a meccsen. Azonban McCoy pont ennek megakadályozására volt hivatott érkezni és az előző évben is történt ide választás Roy Miller személyében. Szóval más posztokra is ráfért volna az erősítés, pl TE, ahol szinte csak Winslow volt értékelhető játékos. Price is nagy csőd lett, mivel novemberben súlyos kismedence sérülést szenvedett. Így egy hosszú kihagyás után még 2011-ben visszatért 14 mérkőzés erejéig, de formáját nem tudta visszanyerni. 2012-ben csapatunk megvált tőle.

2.kör/39.választás: Arrelious Benn. Úgy tűnt egy atlétikus, sokra hivatott játékos érkezik személyében a gyenge lábakon álló elkapó részlegbe. Az első két év még alakult valahogy. 59 elkapás, 862 yard és 5 TD. De aztán egyre inkább rá kellett döbbennünk, nem ő lesz, aki megváltja a világot. Az előző idény előtt aztán az Eagles csapatához csereberélték el őt egy igencsak hátsó körös draft pick-ért , ami egy ilyen előkelő helyen draftolt játékos esetében nagy csúfság. Két második körös választásunk becsődölt.

3.kör/67.választás: Myron Lewis. Valami olyan terve lehetett vele a stábnak, mint mondjuk a Seahawks esetében Brandon Browner kapcsán. Csak amíg utóbbi a kanadai ligából magát az NFL-be visszaküzdve megállta végül a helyét, Lewisnak ez nem sikerült és most ő virít az említett ország bajnokságában. Jó méretek ide vagy oda, egy ízben volt kezdő és volt 3 levédekezett passzkísérlete.Myron hatalmas tévedése volt egy ugyancsak előkelő választási lehetőségnél csapatunknak. 2013-ban távozott.

4.kör/101.választás: Mike Williams. A balhékirály sokáig úgy tűnt megállja a helyét. 215 elkapás, 2947 yard és 25 TD. Lejáró szerződésének meghosszabbítását is kicsikarta. Azonban mint azt a blogot olvasók már kívülről fújják- tekintve, hogy több hónapon keresztül az ő balhéiról csámcsogott az NFL nagyérdemű publikuma- Lovie Smith-ék jobbnak látták, ha megválnak tőle. A Buffalótól érte kapott pick érkeztette meg csapatunkhoz Herront.

6.kör/172.választás: Brent Bowden. Ha egy puntert már a drafton kiválasztanak, akkor annak illik pimasz jónak lennie, tekintve a pozícióban való túlkínálatot. Nos, Bowden nem állta meg a helyét sem csapatunknál, sem egy évvel később Jacksonville-ben. Egy mérkőzésen sem lépett pályára. Így kell elpazarolni egy hatodik kört.

7.kör/210.választás: Cody Grimm. A safety 12 alakalommal volt kezdő és fűződik a nevéhez 2 interception. Valamint egy kis ittas garázdaság, de ez most mellékes. Lábszár sérülése is hátráltatta őt az előmenetelben, így aztán 2013-ban nem volt már több maradása a csapatnál.

7.kör/217.választás: Dekoda Watson. Hat ízben kezdő, 3 sack és szerintem kiváló teljesítmény a speciális egységben. A linebacker azonban nem tudta elnyerni az új stáb szimpátiáját. Ettől az idénytől a Jacksonville Jaguars játékosa.

7.kör/253.választás: Eric Lorig. A fullback inkább a blokkolásai révén volt hasznos játékos. Volt ugyan 30 elkapása 193 yarddal, de minden bizonnyal az idénytől új munkahelyének számító New Orleans-ban sem ezt fogják tőle elsősorban elvárni.

Kilenc játékos. Szinte egy komplett sor. Termékenyebb kínai családok is megirigylik ezt a számot. De ilyen az élet! Gerald McCoy olyan jól játszotta a hegylakó szerepét a 2010 class-ban, hogy csak ő maradt egyedül.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com