A Bills is aláírt az elsőkörös választottjával

A Buffalo Bills tegnap bejelentette, hogy aláírt az idei Draft első körében kiválasztott játékosával, a wide receiver Sammy Watkins-al. Az elkapó négyéves (a megszokott ötödik éves opcióval), 19.94 millió dolláros szerződést kötött a csapatával. A szerződés teljes összege garantált és 12.8 millió dollárnyi aláírási bónuszt tartalmaz.

A Bills eredetileg a kilencedik választás jogát birtokolta, így fel kellett tradelniük, hogy megszerezhesség a fiatal elkapót. Elég drága üzletet kötöttek mert az idei elsőkörös pickek felcserélése mellett átadták a Cleveland Browns-nak jövő évi első és negyedik körös pickjüket is. Majd kiderül, hogy mennyire fog bejönni ez az igen drága üzlet.

A játékos 1993. június. 14-én látta meg a napvilágot Floridában, Fort Myers városában. Balhés környéken nőtt fel, neki azonban sikerült ezen felülkerekednie. Kiváló középiskolai karriert tudhat magáénak, hiszen 133 elkapásból 2997 yardot és 36 TD-t ért el. Utolsó évében állami elődöntőig jutott a South Fort Myers High School tagjaként, ott azonban vereséget szenvedtek a Miami Norlandtől. Utolsó két évében all-state első csapatba választották, 2011-ben szerepelt a U.S. Army All-American Bowlon. Az egyetemre 5 csillagos prospectként érkezett és harmadiknak rangsorolták az elkapók között. Végül a Clemsont választotta a Florida, Florida State, Miami, Michigan és a Tennessee ellenében.

Nemcsak a futballpályán, hanem atlétikában is megállta a helyét, így valószínűleg a felmérőkön sem lesz problémája. Legjobb időeredményei:

  • 60 m: 6,91 s
  • 100 m: 10,29 s
  • 200 m: 20,97 s

Az egyetemre annak ellenére rögtön berobbant, hogy 2011-ben nem vett részt a tavaszi edzéseken. 82 elkapással, 1219 yarddal és 12 TD-vel zárt. 10 elkapást, 155 yardot és 2 touchdownt ért el az akkori címvédő Auburn ellen. Csapatában meccsenként ő hozta a legtöbb yardot és TD-t. 11 freshman rekordot döntött meg iskolájában. Sophomore éve nem a legszerencsésebben indult, 2012 májusában a campus rendőrség elfogta marijuana birtoklásával, ráadásul Adderall is volt nála. Büntetésként az első két mérkőzésen nem léphetett pályára. Az évet sokkal "csendesebben" zárta, 704 yardot és 3 TD-t ért el. Junior évében ismét visszatalált a helyes útra és egyetemi karrierje legjobb idényét produkálta (101 elkapás, 1464 yard, 12 TD). 2011-ből van egy kickoff utáni TD-je, egy évvel később pedig egyszer egy futás után ért az end zone-ba.

(nfl.com, Fotó: twitter.com/bills)