Tabletek a pálya szélén

Lovie Smith és legénysége, valamint a Tampa Bay Buccaneers ismét a technológia úttörőjévé válhat. Ugyanis megint tableteket fogunk használni a pálya szélén.

Az, hogy ez mennyire jó vagy rossz. Azt megint döntse el mindenki maga. Ha Murphy-t kérdeznénk biztos valami olyasmit mondana, hogy “ami el tud romlani az el is romlik.” Ezt valahol igaz is. Kerültünk mi már ponthátrányba mérkőzésen elromlott headset miatt. Nem is kell messzire görgetni az idő fogaskerekét, elég csak az előző szezonra gondolni. Aki meg ugye a papírra írott számokat is el tudja barmolni, az már tényleg nagyon idióta. Valahogy így gondolta ezt Greg Schiano is, amikor 2012-ben száműzte a jó kis iPadeket, és bevezette a halom papír fogalmát, ami a playbook-ot illeti.

Lovie Smith azonban sosem zárkózott el a technikai vívmányok elől. Hisz Chicago-ban is használta a kütyüket. A Tampa Bay Business Journal most azonban ráadásul arról számol be, hogy a csapat kapott egy rakás Microsoft Surface-t, a játéknapokra. Ez az itt, ha valaki nem tudná. Tök jó, mert hajlik mint a transformers:

0617_2

Azon túl pedig, hogy a papír nagy előnyét már kiemeltük. Miszerint nem romlik el. Említsük meg, hogy a tabletnek is van. Például rögtön vissza tudod nézni a meccsvideókat és megmutatni akár az irányítónak, vagy a védőnek, de végül is bármely játékosnak, hogy adott szituációban hol hibázott. Az úgynevezett “All-22″ fotókért, melyek szintén a meccs közben alakítandó taktika fontos része, nem kell rohangásztatni a vizes fiút, hanem két pillanat alatt a képernyőre varázsolhatod őket, nyomtatás nélkül. Hoppá, hoppá! Ez milyen környezetbarát már! És igazság szerint ami talán a legfontosabb, hogy értékes időt nyer az edző, illetve taktikai gárda az elemzésekre, melyek akár az egész mérkőzést befolyásolhatják.

Hogy Schiano vajon miért a papírt szorgalmazta, így tehát rejtély, melyen Dana Scully továbbra is dolgozik, egyenlőre megoldás nélkül…