Panthers poszt preview: Cornerback-ek

A Panthers holtversenyben ötödik volt az NFL-ben 20 interception-nel 2013-ban, de a jelenlegi cornerback-ek a névsorból mindössze három interception-t szereztek.

A Carolina-nak pótolnia kell Captain Munnerlyn-t, aki öt évig volt a csapatban, és beállította a franchise-rekordot öt interception touchdown visszahordással, mielőtt aláírt a Minnesota Vikings csapatával.

2011-ben, az első évben, amikor a secondary/passz védelem koordinátora Steve Wilks lett, a Carolina a 24. volt az NFL-ben a passz védelmében. A Panthers a 13. helyre ugrott 2012-ben és további hat helyet javult az elmúlt évben.

Visszatérők:

Melvin White

A draftolatlan újonc 15 mérkőzésen játszott, 10 alkalommal kezdőként az előző szezonban, 45 tackle, két interception és egy kierőszakolt fumble a statisztikája. Az év egyik legnagyobb játékát mutatta be, amikor lekapta Matt Ryan passzát és botladozva nyolc yard-os touchdown-t szerzett, amely megalapozta a Panthers győzelmét Atlantában a 17. héten. Egy interception-t és egy kierőszakolt fumble-t szerzett második NFL mérkőzésén.

Charles Godfrey

Corner lett, miután safety-t játszott a Panthers-ben első hat szezonjában. Miután három egymást követő szezonban strong safety-t játszott, free safety lett tavaly, de a 2. héten Achilles sérülést szenvedett, ami a szezon végét jelentette. 11 interception-t és 26 levédekezett passzt szerzett karrierje során.

Josh Thomas

Öt mérkőzésen kezdett az első hat meccsből tavaly, hiányzott egy mérkőzésről sérülés miatt, de csak egyszer kezdett az utolsó 10 mérkőzésen. Karrierje első interception-jét a Miami Dolphins ellen szerezte, amikor Ryan Tannehill passzát szedte le a Panthers nickel védelmében.

Josh Norman

Tartalékként hét meccsen játszott tavaly, miután az első 12 profi mérkőzésén kezdő volt újoncként 2012-ben. Vezette az NFL-t négy interception-nel a 2013-as előszezonban, kettővel többet szerezve, mint bárki más. Nem szerzett interception-t az alapszakaszban.

James Dockery

Sérülésekkel telített szezonjában Dockery hiányzott az első három meccsről egy törött hüvelykujj miatt, majd az utolsó hét meccsen sérült tartalék volt a bal vállában elszakadt labrum miatt (a labrum egy rostos-porcos gyűrű, mely segít az ízületi felszínek tökéletes illesztésében, vagyis növeli az ízület stabilitását). Kétszer kezdett az utolsó három meccsen 2012-ben. 

Legutóbbi igazolások:

Antoine Cason 

Kettő interception-je volt 2013-ban, annak ellenére, hogy az első alkalommal nem volt kezdő a hat éves NFL karrierje során. Minden meccsen játszott tavaly az Arizona-ban. Az első öt profi szezonját a San Diego-ban töltötte. Valószínűleg kezdőként gyarapíthatja majd tovább a karrierje során összegyűjtött 14 interception-t és 58 levédekezett passzt.

De'Quan Menzie

Az ötödik körben draftolta a Kansas City Chiefs az Alabama egyetemről 2012-ben, újonc szezonjában sérült tartalék volt és részt vett a Detroit edzőtáborában tavaly. A Crimson Tide kezdője 2011-ben nemzeti bajnok lett, holtversenyben csapatelső volt 12 levédekezett passzal.

Újoncok:

Bene Benwikere

A Panthers ötödik körös választása a San Jose State-ről iskola első 14 interception-nel. Négy egymást követő meccsen szerzett interception-t tavaly. 47 mérkőzésen 30 alkalommal kezdett, ezalatt 214 tackle-t szerzett.

Carrington Byndom

A draftolatlan újonc szabadügynök 189 tackle-t és öt interception-t szerzett 51 mérkőzésen, 39 alkalommal kezdőként a Texas egyetemén. Visszahordott egy interception-t TD-re, mint másodéves, és egy másikat, mint junior.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu