Mérkőzés összefoglaló: Patriots 42-35 Eagles (videóval)

Ígérem többször nem írom le, hogy a bírók miatt előszezonhoz képest is sokszor szinte értékelhetetlen a játék. Úgyhogy most egy kicsit a sporik "teljesítményéről" is írok. Az első félidőben megint 100+ bünti yardot dobtak a csapatokra (később persze visszavettek, különben még most is menne a meccs).

Volt, hogy a Pats 4-szer futott neki egy 2. downnak, mire sikerült büntetés nélkül megcsinálni (kb. 1 bünti volt jogos), de mindkét oldalra voltak hasonlóan vicces ítéletek, pl. offensive holding után first down adása a támadóknak, vagy: 2. downnál egy támadó szabálytalanság (holding, vagy OPI már után) után bemondja, hogy pen.declined, 4th down, és az edzőknek kellett szólni, hogy még csak 3. down jön, és hasonlók. Összesen vagy 7-8 hands to the face büntetés volt, ebből egy szezonban nem látni ennyit.

Ha egy DB hozzáért (szó szerint, nem lökte, csak hozzáért) az elkapóhoz 5 yardon túl az automatikus zászló volt. Ez nem kedvezett túlzottan a mi cornereinknek, mivel pont a fizikális védekezés lenne az erősségük. A vicc az egészben, hogy a bírók előre szóltak, hogy sok zászló lesz az előszezon meccseken (még körülbelüli számot is mondtak, ami tényleg vicc), de az idényben már nem kell ilyen szigorúságra számítani. Ennek aztán van értelme. Tehát az idényre való felkészülési meccseken olyan dolgokat is büntetnek, amit majd az alapszakaszban nem. Gratulálok.

A meccsről :

A kezdő támadósor tudott valamennyire funkcionálni, bár a kezdő WR-ek hiányában azért ez messze volt az igazi kezdőtől. A támadófal jobb volt, de Barbre továbbra sem életbiztosítás, a Foles által kapott sack leginkább az ő sara, csúnyán megverték. Foles is javult, a tight endekkel jó az összhang. Továbbra is kissé sokáig tartja a labdát. Hiába kapta meg majdnem a teljes első félidőt a kezdő offense, mégis elég keveset voltak a pályán, részben a védelem miatt, részben ők sem voltak túl élesek.

ATE-ek nagyon biztatóan játszanak, Celek és Ertz sem volt tartható. Jobbára mindkét oldalon a támadók domináltak, szóval nem kell teljesen elhinni az NFL.comos szalagcímet, a mi QB-ink ugyanúgy domináltak. Viszont több turnovert csináltak a támadóink.

A védelem rossz napot fogott ki. Ma futás ellen sem ment, főleg a második félidőben kapott sok yardot a cseresor/2. cseresor. Passz ellen sem voltunk jók, 3. downoknál elég könnyen ért el az ellenfél first downt, elég laza volt az emberfogás, emellett volt jó néhány elváltás és kommunikációs hiba is. Sok volt a büntetés, amik volt, hogy jó játékokat akadályoztak meg. Talán valamivel több nyomást sikerült generálni, de továbbra sem meggyőző. Az egyetlen igazán értékelhető mozzanat C.Williams int.return TD-je volt az első driveban, sajnos megsérült közben (hamstring). Helyére Marsh jött, az eredmény borítékolható, többet majd az egyéni értékeléseknél. A védelem összességében nem volt bíztató, de még nagyon korai lenne temetni őket. 

A spec.team dicsértet érdemel, a múltkori blokkolt FG után, most egy blokkolt punt volt (Benn). A kick coverage rendben volt, de hosszabb visszahordást most nem sikerült csinálni.

Az újoncok :

- Matthews megnyugodott végre. Biztatóan játszott, nem volt dropja, sokat keresték az irányítók, rövid passzokból is hozta a YAC-t.
- Josey jól játszott Tucker és Fluellen hiányában, bár nem volt nagyon nehéz dolga. Szép, 27 yardos TD-t ért el egy screenből. 
- B.Allen megint megbízhatóan játszott.
- Villanueva szerzett egy sacket, de továbbra is nagyon nyers, futás ellen néha meggyűlt a baja.
- Huffnak meg kell tanulnia, hogy visszahordásnál mikor vigye ki a labdát az endzoneból. Leütközték, megsérült a válla, nem is jött vissza.
- A többi újonc nem nagyon tűnt ki nekem se jó, se rossz irányban (Watkins, Fluellen nem játszott).

A MÉRKŐZÉS 40 PERCCES ÖSSZEFOGLALÓJA



A TELJES MÉRKŐZÉS


 
 
 

A bejegyzés folytatódik. A folytatásét kattints IDE!

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu