Allen: Nem csak Schaub-on múlik

A Raiders-nél természetesen még mindig Matt Schaub a téma és úgy látszik, hogy az irányító szenvedése még jó ideig beszédtémát fog szolgáltatni a szurkolók számára. A csapat lejátszott három NFL mérkőzést és jól láthatóan elég sok probléma van Oaklandben de Schaub teljesítménye mellett senki sem tud szó nélkül elmenni.

A három előszezon mérkőzésen Schaub 47 passzkísérletéből 24 volt csak sikeres ami 51.1%-os passzpontosságot jelent, 218 passzolt yardot, 1 interceptiont és 0 touchdownt szerzett. Vele szemben a Pro Football Focus véleménye szerint a harmadik QB Matt McGloin teljesített eddig a legjobban az összes NFL irányító közül.

"Fejlesztenünk kell a passzjátékunkon ami az egész csapattól erőfeszítést igényel. Ez nem csak egyetlen személyről szól" - nyilatkozta a vezetőedző Dennis Allen.

Természetesen igaza van Allen-nek, hogy ez nem egy egyéni sportág, a támadófalat is nyugodtan szidhatnánk (az is megtörtént) de eddig valóban Schaub gyenge teljesítménye a legszembeötlőbb.

Az irányító mindemellett sérülésre hivatkozva kihagyta a tegnapi edzésnapot. Egyes hírek szerint a dobó vállával van baj, más hírforrások a könyökében levő ínhüvelygyulladásról számoltak be.

Jelen pillanatban még azt is el tudom képzelni, hogy ezzel az indokkal mesterségesen háttérbe akarják szorítani Schaub-ot, hogy Derek Carr is együtt tudjon gyakorolni, illetve az utolsó előszezon mérkőzésen együtt tudjon játszani az első csapattal.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: slumz.boxden.com)