Előzetes: Jets - Raiders (1. hét)

Ma este 7 órakor kezdetét veszi az idei alapszaksz az Oakland Raiders számára.  A Fosztogatók az első játékhéten a New York Jets csapatához látogatnak. Az idei előszezont 2-2-es eredménnyel zárta a csapat és a felkészülési mérkőzéseket követően választ kaptunk a szurkolókat a Draft óta foglalkoztató legnagyobb kérdésre azaz ki lesz a csapat kezdő irányítója. Az eddigi mérkőzéseken az újonc Derek Carr sokkal jobban teljesített így sikerült legyőznie a veterán Matt Schaub-ot.

Az utolsó 5 szezonból már negyedik alkalommal kezd idegenben a Raiders az alapszakaszban. Az idegenbeli szereplés rossz hír a csapat számára hiszen 5 mérkőzés óta nem sikerült győzni az O.co Coliseum-tól távol. Emellett Rex Ryan védelme eddig 8 alkalommal találkozott újonc irányító által irányított támadóegységgel és eddig csak Russell Wilson csapatának sikerült legyőzni Őket.

A Jets a tavalyi alapszakaszt 8-8-as mérleggel zárta így dupla annyi győzelemmel zártak mint a Raiders. A csapat már tavaly is találkozott a Geno Smith által irányított csapattal, sajnos vereséggel zárult az összecsapás és az idei offseasonban tovább erősödött a támadóegységük. Megszerezték a Denver Broncos korábbi wide receiverét Eric Decker-t és a Tennessee Titans running backjét Chris Johnson-t.

Nem csak a Jets hanem a Raiders is megerősítette a keretét. Ma este Raiders játékosként először fog pályára lépni a running back Maurice Jones-Drew, a cornerback Tarell Brown, a cornerback Carlos Rogers, a defensive end LaMarr Woodley, az offensive tackle Donald Penn, a guard/tackle Austin Howard (korábbi csapata ellen mutatkozik be), a wide receiver James Jones, a defensive end Justin Tuck és a defensive lineman Antonio Smith-t is. Mellettük értelemszerűen az összes idei Draft választottunk is ma este fog bemutatkozni a Raiders csapatában.

Az offseasonban többször is felmerült, hogy a Raiders a futójátékot fogja előtérbe helyezni az idei szezonban de ez a Jets ellen biztosan nem lesz elegendő. Maurice Jones-Drew és Darren McFadden futásaival támogatniuk kell a passzjátékot mert ezzel lehet megnyerni a mai mérkőzést.

Rengeteg fog múlni Carr-on és azon, hogy mit tud majd kezdeni a Jets secondaryjével. Ryan védelme csak akkor működhet jól ha stabil a secondary és ez utóbbi időben megbomlani látszik. A csapategység meggyengült, több sérültjük is van és itt a legsebezhetőbbek.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, raiders.com, Fotó: newyork.cbslocal.com, gamblerspalace.com)