Ellenséges vonalak mögött - Colts

colts.jpgMásodik hetéhez érkezett az NFL 2014-es szezonja, és ezzel együtt második felvonásához érkezett sorozatunk idei évadja is. Ezúttal is a soros ellenfél egy prominens szurkolóját kérdeztük meg, saját csapatáról. Jelen esetben a Bowl.hu szerkesztője, és egyben  a Sport TV szakkommentátora Herczeg Ádám (Höri) válaszolt a feltett kérdésekre.

1.)    Pep Hamiltont sok kritika érte már tavaly is a játékhívásai miatt. Ha te lehetnél a Colts offensive coordinátora, milyen taktikával állnál ki az Eagles ellen?

Igazából ez majdhogynem csapatfüggetlen téma. Azt kell látni, hogy mikor eljön a meccseken az a pont, amikor látják az edzők, hogy nincs veszítenivaló, hirtelen elkezd a csapat lendületesen haladni előre. Luck tudja használni a célpontjait, nem ragaszkodunk a futáshoz, hagyjuk, hogy a klasszis QB-nk próbálja megnyerni a meccset. A baj az, hogy Luckot túlságosan is tutujgatják Hamiltonék, mintha még mindig első éves kisgyerek lenne, akit meg kell óvni tőle, hogy visszaessen az öbizalma. Csakhogy Luck nem Flacco, Roethlisberger vagy Dalton-szintű átlagos rookie volt már akkor sem amikor ide került, sokkal gyorsabban tanul mint fent említett kollégái, és sokkal hamarabb eljutott arra a szintre, amire évek kellenek a kirívó többségnek. Szóval ha engednék, hogy Luck csinálja amit tud, és nem csak akkor hagynák abba Richardson rendszeres belevezettetését a defensive tackle-be mikor már 2 TD a hátrány a 3. negyedben, azt nagyra tudnánk értékelni.

Rátérve az Eagles-re, olyan szempontból mértékadó volt a Jaguars-meccs, hogy mi se tudunk normálisan futástblokkolni, viszont ha Henne gondot tudott okozni Hurns-szel, akkor ez nekünk is menni fog, sőt sokkal több embert kell tudni levédekezni ha a Colts az ellenfél – természetesen. Szóval én igyekeznék mielőbb bevonni a játékba Dwayne Allent, Hiltont, Wayne-t és Nickset is, aztán próbáljanak meg a sasok elég védőt szembeállítani velük. Fleener rossz formában van, őt jegelném, és – nem meglepő – Bradshaw-val kezdenék RB poszton, amíg bírja.

A védelemben kevés hitem van, hogy őszinte legyek, de bízok benne, hogy Foles-nak még maradt pár ajándéka, amit nem osztott szét az első körben. Csak akkor nyerhetünk ha az ilyen adódó, 50-50 százalékos sanszokat megoldják a védőink, mert nem hiszem, hogy sok esélyük lesz beleszólni a meccsbe.

2.)    Mely posztokat tartod a leggyengébbnek offense és defense oldalon, illetve hol vársz sokkal jobb teljesítményt a tavalyi évhez képest?

Így, hogy Robert Mathis-t egész évre elvesztettük, egyértelmű, hogy a pass rush szegmens fog leginkább visszaesni, hacsak Grigson össze nem boronál még valami cserét, amiben titkon reménykedem. Adott körülmények között nem tudok megnevezni a defense-ben egy részt sem, ami tuti jobb lesz, Mathis mellett Bethea pótlása is megoldás nélkül áll, pedig erről már 5 hónapja tudunk. Azért Arthur Jones (aki ma nem edzett) és Dqwell Jackson érkezése miatt a futás elleni védekezés javulhat valamelyest, de sokkal nem leszünk vele előrébb, ha pontot többet kapunk, amire szerintem jó esély van.

A támadósorban az interior OL néz ki legvékonyabbnak. Beugró centerrel, újonc bal guarddal és a nem túl veretesen kezdő Hugh Thorntonnal álunk fel, nem is csodálkozik senki, hogy nem megy a futás.

Aminek jobbnak kell lennie, az a már korábban beharangozott passzjáték. Allen és Wayne felépülése, valamint Nicks leigazolása is szembetűnő, de Luck, Allen és Hilton is még fejlődésben van, szóval top5-ös passz offense is összeállhat, ha nem lesz aránylag sok lefutott meccsünk.

bjoern_werner_4_large.jpg

3.)    Björn Wernert tavaly első körösként nagy reményekkel választotta ki a Colts vezetősége, de eddig még nem igazán bizonyított, bizonyíthatott. Véleményed szerint idén meg tudja majd mutatni miért is volt ő ilyen korai választás? A meggyengült Eagles OL-el szemben komoly veszélyt jelenthet Nick Folesra?

Az előszezonban voltak bíztató villanásai, de meglepne ha liga szinten elismert játékossá nőné ki magát egyhamar. Backup szintű játékosokat ugyanakkor meg tud verni, szóval neki nagyon jól jön, hogy toldozott-foltozott OL köszön majd szembe vele. Nyilván nem ártana ha 1. körös játékosként nem lenne belőle bust, de momentán meccset megfordító megoldásokat túlzás tőle várni, ha mégis jönne, az extra eredménynek számítana.

A bejegyzés folytatódik, a folytatáshoz kattints IDE!

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Kép: colts.com