Egyelőre még töretlen a bizalom Josh McCown-ban

Egyre több szurkolóban felmerül a kérdés, így a második hét után, hogy vajon miért a 35 éves, gyermeteg hibákkal teli veterán irányító vezeti még mindig a csapatot, és miért nem került még át a staféta a már újonc évében is franchise rekordokat döntögető Mike Glennonhoz?

Úgy néz ki a Tampa Bay Buccaneers túlságosan szereti McCown-t ahhoz, hogy ne tudjon az egyéni hibáin is túltekinteni. A tampai közönség mindig is nagyon kritikus, és kérkedő volt szeretett csapatával kapcsolatban. (Bár ez azért az elmúlt éveket látván teljesen érhető.) McCown-ból pedig elég volt nekik két hét. Illetve inkább az interception áradatból amit produkált.

Itt nem is magáról a mennyiségről van szó. Hisz a Vikings, vagy akár Cowboys drukkerek is láttak ennyit az első két héten. Hanem azoknak a labdaeladásoknak a buta mivoltukról. Többekben felmerül a dolog, hogy miért is vét ilyen jellegű újonc hibákat egy veterán irányító, aki többek közt tanítani is érkezett hozzánk. Bizony, tanítani. “A jövő irányítóját Tampában” azaz Mike Glennont. Hisz folyamatosan ezt hangoztatja a jelenlegi edzőgárda, azonban a gyakorlatban mégis kissé másként viselkednek.

Sokak úgy vannak vele, ha valóban Glennonra szeretné a mostani vezetés alapozni a franchise-t, akkor McCown ilyen jellegű hibái után akár meg is mutathatná mit tud. Illetve a tavalyi játéka láttán sokan úgy gondolják, hogy jobban végezné el a feladatot, korosabb kollégájánál. A Bucs edzői ezzel nem értenek egyet. Továbbra is hangsúlyozzák, hogy Josh McCown az az ember akiben ők teljes egészében megbíznak. Ő egy igazi vezető, aki együtt tudja tartani a csapatot, és a helyes irányba terelni azt.

Az irányítók edzője, akit szintén ért bőven kritika az elmúlt hetekben a szurkolók részéről, elmondta, hogy semennyi bizalmat nem veszítettek McCownban. Lovie Smith pedig egyenesen dicsérte McCown játékát, leszámítva persze azt az egy interceptiont. Sőt Smith kihangsúlyozta, hogy McCown képes futni is a labdával, és ez nagyban megkülönbözteti őt Glennontól, aki nem. Miután pedig Marcus Arroyo is kifejezte rosszallását az interceptionök miatt, minden más tekintetben dicsérte a QB-t.

“Mi a hatékonyságot nézzük, és az analitikát. Mi hiszünk benne, hogy egy csomó jó dolgot csinál ebben a pozícióban, és bízunk benne, hogy ez egyre csak jobb lesz.”

Hatékonyság alatt itt Arroyo, McCown passzolásának pontosságát érti. És ha valaki nem látta a meccset, és csak úgy vet egy pillantást a statisztikákra valóban nagyon nehéz belekötni. Hisz McCown 76,2%-os hatékonysággal passzolt, 8,5 yardot haladt kísérletenként. Futott 2 touchdownt és mindösszesen csak 1 alkalommal sack-elték. Ezek bizony valóban nagyon jó számok. Mégis volt egy play, egyetlen egy play, amivel olyan szarvas hibát vétett, hogy bizony ha nem lett volna, talán a mérkőzés is a zsebünkben marad. Valahol úgy érzem, azt az interceptiont jogosan kérik számon a szurkolók. Azonban McCown passzolási, és játékbeli statisztikái mellett tényleg nem lehet még elég indok a vezetőedzők számára, hogy lecseréljék őt.

Letették tehát a voksukat McCown mellett, és amíg ilyen statisztikákat produkál, bizony várnunk kell még egy darabig Mike Glennonra. Hacsak persze nem honosítja meg a buta labdaeladásait, és a megfontolatlan játékot itt-ott. Hisz akkor előbb utóbb a kispadhoz fognak nyúlni. Egyelőre viszont nagyon nem jött el az ideje.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com