Newton harapott a Medvék ellen

A múlt héten Cam Newton ismét kés alatt találta magát, ezúttal a bölcsesség fogát távolították el.

"Már rengeteg alkalommal kerültem kés alá ebben a szezonban," mondta Newton. "A műtét az műtét." 

Vasárnap a bölcsességfoga nélkül, de rengeteg bölcsességgel, Newton sebészi pontosságú játéka segített a Panthers-nek megszerezni a győzelmet.

"Tudtuk, hogy ebben a szezonban szembesülnünk kell sok csapással a pályán, valamint a pályán kívül." mondta Newton. "Az a helyzet, hogy hűek maradtunk önmagunkhoz, van egy csomó könyörtelen srácunk a csapatban, akik nem adják fel. Ez jó érzés a szívednek, tudni, hogy vannak srácok, akik játszanak, és továbbra is mindent megtesznek. Feladhatták volna, amikor 14 pontos hátrányban voltunk, de nem tettük. Ez az, amit szeretsz látni."

Newton ennek a magatartásnak volt az egyik megtestesítője a 31-24-es, Chicago Bears elleni győzelem során, a játék, amikor a Panthers 21-7-es hátrányból tért vissza a meccsbe, a kimaradt Bears mezőnygól után. 

Onnan, Newton attól a "pont"-tól - ahogy a tight end Greg Olsen fogalmazott - összehoztak Olsen-nel két TD-t. Newton megmutatta ugyanazt, amit a legtöbb szezonban már láthattunk tőle a passzjáték alkalmával, és egy kicsit nagyobb szerepet kapott a futójátékban is. 

Az igazi fénypontja a futójátékának (mindössze 9 yardot ért el hat futásból) valójában egy blokk volt. Egy reverse alkalmával, amit a wide receiver Philly Brown-nal játszottak meg a második negyed felénél, Newton blokkolta a linebacker Lance Briggs-t, hozzásegítve Brown-t nyolc yard eléréséhez. (A play-t itt nézheted meg: http://bit.ly/1pHUbBA

Newton elbeszélése még vonzóbb, mint a játék maga.

"Ahogy megfordultam, szétnéztem. Azt mondtam: "Ó egy cornerback, ez egy egyszerű blokk lesz.", de túl gyors volt." mondta Newton. "Túl gyorsan futott, így tudtam, hogy nem tudom megállítani anélkül, hogy szabálytalanul szerelném, vagy valami hasonló. Ezért fordultam vissza és látta meg Lance Briggs-t. Becsuktam a szemem és beleadtam mindent, amit kellett. Szóval elütöttem. Boom! Imbolygott, mint Góliát. Tett körülbelül hat-hét lépést, és végül elesett."

Newton szerint ez a blokk fokozta az offense teljesítményét - körülbelül egy percig.

"Pár játékkal később eladtam a labdát, szóval nem volt jó." mondta Newton. "Ez vitt vissza minket a valóságba."

Ez volt Newton első interception-ja ebben szezonban, és úgy tűnt, hogy a Carolina nagy bajban van. Már 21-7-es hátrányban voltak, elhibázták a pontszerzési lehetőséget, a Bears mezőnygól helyzetbe került, de Robbie Gould elhibázta a 35 yard-os kísérletet.

Attól a pillanattól kezdve Newton győztes futball játszott.

A kihagyott field goal után Newton 75 yardon keresztül vezette az offense-t, touchdown-t elérve a félidő előtt. A félidő utáni első drive-ban a vezetésével az offense egy 86 yardos támadással döntetlenre módosította az eredményt. 

Ezekben a drive-okban - mindkettőben volt no-huddle offense - Newton teljesítménye: 8/12, 124 yard. 

Amikor eljött az ideje, hogy befejezze a comeback-et, Newton ugyanolyan hatékony volt a hagyományos támadó felfogásban is. 

Miután a védelem megszerezte az offense számára a labdát 23 yard-ra az end zone-tól, 4:18-al a vége előtt, döntetlen állásnál, Newton és a Panthers a vörös zónában - ami problémás terület volt vasárnapig - bebiztosította a győzelmet. 

"Fantasztikus volt, ahogy az egész csapat reagált," mondta Newton. "Korán kaptunk egy öklöst a szánkba, de megállítottuk a vérzést, és továbbmentünk. Pontosan ugyanilyen típusú játékra és mentalitásra lesz szükségünk a sikeres továbblépéshez."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu