Elég volt!

1013_1_meccsBaltimore Ravens vs. Tampa Bay Buccaneers 48-17

Amikor szurkolóként szeretnél megkapaszkodni egy-egy utolsó szalmaszálban akkor kapsz még egy akkora pofont semmirekellő kedvenceidtől, hogy végképp mindentől elmegy a kedved.

A Buccaneers idei teljesítménye minden szinten elfogadhatatlan. És egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy a szurkolók már akár horgolással is szívesebben töltenék az idejüket, mint ezeknek a senkiháziaknak a nézésével. Hisz bárminek, de bárminek valóban több értelme van, mint ezekre a szemétládákra időt, pénzt, energiát áldozni. Az egész hóbelebanc mélységesen szégyellhetné magát.

Miután tegnap a Baltimore Ravens irányítója, Joe Flacco 16 perc leforgása alatt kiosztott 5 TD passzt, négy különböző játékosának, egyrészről el is döntötte a mérkőzést, másrészről valóban “elit” státuszba emeltük. Hisz vele kapcsolatban gyakorta ott a vita, hogy vajon az-e? Ezúton üzenjük a Ravens fanoknak, hogy messzemenő következtetéseket ne vonjanak le, hisz mi még Austin Davis-t, a Rams harmadik számú irányítóját is képesek vagyunk “elit” magasságokba emelni. Vannak ugyanis a jobb NFL csapatok, vannak a középszerűek, aztán van a Jags, meg a Raiders, és valahol fényévekre lemaradva, két középszerű középiskolás csapat szintje között tanyázik a semmirekellő Buccaneers. Az a Buccaneers aki egész szezonban immáron ötödik meccsét veszíti el. Egy olyan Steelerst volt képes nagyon szoros mérkőzésen megverni, akiket még a Jags is megszorongatott, viszont a Cleveland Browns már lemosott a pályáról. Jöttek új edzők, hoztak magukkal egy új rendszert. És ott a közhely, hogy mindig az edzők a hibásak.

Nos tényleg ők azok. Ugyanis tele vagyunk olyan kiváló, veterán játékosokkal, akik előző csapataikban mind-mind kiválóságok voltak. Itt pedig mégsem megy nekik. Miért van ez? Mert nem fekszik nekik a rendszer. Ilyenkor újat kell kidolgozni? Igen azt kell. Van egy új védőkoordinátorunk Leslie Frasier személyében, aki szó szerint megerőszakolt, egy egész használhatónak mondható védelmet. Hisz szétkúrta az egészet. Egy liga első futás elleni védelmen úgy jár-kel át most már hetek óta bárki, hogy mérkőzések mennek el rajta a hosszabbításban. Tegnap a Ravens is 169 yardot futott semmitől sem zavartatva. Ebből egyedül Justin Forsett hozott össze 111 egységet. Na nem mintha ez számított volna, hisz futójáték nélkül is hülyére vertek volna minket. Van ugyan is egy mindenre teljesen használhatatlan Alterraun Vernerünk, egy két éve nem jól funkcionáló Leonard Johnsonunk, akit mégsem cut-olt még senki. Ennek eredményeként pedig egy Joe Flacco akinek majd minden passza sikeres volt tegnap, és senkitől sem zavartatva oszthatott ki 5 TD-t. Ment volna több is, de a Ravens jó fej volt, és például már az első negyed végén futtatta az órát. Gondolom azt nem kell mondani, hogy mekkora szégyen is ez egy futball csapatra nézve ugye?

Csodálkozom, hogy Frazier vezetésével korábban a Minnesota képes volt akár egy találkozót is megnyerni. De ne legyünk igazságtalanok! Biztos lehet még mást is hibáztatni. De vajon kit kéne? A faszfej Marcus Arroyot? Nem tudom ki hogy van vele, de én minden mérkőzés előtt kb. 6 db! beharangozót olvasok el az aznapi találkozónkról. Olvasott valaki olyan beharangozót a Ravens – Buccaneers meccs előtt, amiben nem írták le, hogy mennyire gyengélkedik a Hollók secondary-ja? Akkor már csak egy kérdés kedves Arroyo? Hova a kurva anyádba futkározol? Miért csinálod? Nem basztál még fel eléggé idegileg mindenkit? Miért nem mondasz fel a picsába? Van aki kíváncsi rád? Kaptál ilyen visszajelzést bárkitől, hogy jól végzed a munkádat? Ennyi erővel én is hívhatnám a játékokat Tampában, talán még több értelme is lenne.

Aztán elérkeztünk máris kedvenc témánkhoz, Lovie Smith-hez, és ahhoz amit összerakott. Vagyis inkább ahhoz amit nem. Így a tegnapi meccs után jót mosolyoghattunk azon nyilatkozatán, miszerint milyen sokat tanultunk az “atlantai esetből” – látom kurva sokat tanultál Smith. Tegnap több ezer kommentet olvastam a Bucs hivatalos facebook oldalán. Melynek egy része a bérletei árát követeli vissza, mert nem hajlandó több meccset megnézni a szezonban. A másik része pedig Smith azonnali menesztését kéri. Ugyanis amíg itt van, senki nem hajlandó szintén több meccset megnézni. De vajon tényleg az ő hibája lenne? Sajnos azt kell mondjam igen. Sajnos én is többet néztem ki belőle, de a Buccaneers nem lett semmilyen szinten összerakva. Holott megint kiváló játékosok vannak itt. Az egyetlen működő dolgot, a védelmet szétbaszták. A falembereknek nem megy a zónablokk, mégis erőltetve van. Folyamatosak a kommunikációs hibák. Smith állítólag egy védelmi guru, az összerakott zóna alapú sémája mégis csődöt mondott, de mással nem is igazán tud előállni. A támadóegységről pedig ne is beszéljünk.

Nem értem például Anthony Collins mit keres még a mérkőzés után a csapatban? Ezt most teljesen komolyan kérdezem. Dead Money ide vagy oda. Aki így játszik azzal kapcsolatban két dolog: Az egyik, hogy szándékosan szopatja Glennont. A másik, hogy tényleg ennyire kutyaütő, de akkor még egy középiskolai csapatba sem férne be. Bárhogy is van, semmi keresnivalója itt. Ha a szertárost kell bal oldali tackle-nek berakni, akkor sem. Hisz kb. egy darab snap nem volt az egész tetves mérkőzésen ahol nem lett Glennon megsiettetve, sack-el-ve, vagy levíve a földre. Nem is csoda, hogy a második félidő előtt már teljesen összezuhant, és megzavarodott. Amikor a csapatodban az irányító meze a legkoszosabb egy meccsen, akkor úgy érzem nagyon komolyan el kéne gondolkozni….

1013_3__meccs_glennon

Így is minden tiszteletem az övé, hisz fel tudott állni, és ilyen körülmények között nagyon is tisztességesen végigadogatott egy mérkőzést! A statisztikái: 24/44, 314 yard, 2TD, 1 interception. Mondom, mindezt úgy, hogy a saját edzői stábja, és támadófala mindent megtett annak érdekében, hogy esetlegesen maradandó sérülést szenvedjen a mérkőzésen. Az egyetlen pozitívum ugyanis Mike Glennon és elkapói ebben a csapatban. Louis Murhpy, az újonc Mike Evans. Látszik, hogy kiváló játékosok, de egyszerűen nem tud mit csinálni a Bucs egy ilyen szar fallal maga előtt.

És persze amíg minket kiválóan siettettek, a kiváló nevekkel fémjelzett Kalóz védőfal természetesen semmire sem képes. Ez is vajon kinek a hibája? Ez a csapat nem NFL kész, ennek a csapatnak nincs helye a profi ligában. Ezek az edzők bukott edzők, és idejét múltak. Kalap szart nem ér a munkájuk. Hétről hétre a pofánkba hazudnak, arról, hogy ők miből mit tanultak, miből milyen következtetéseket vontak le, és hogy mi nem fog többé előfordulni. Kapjátok be szarháziak, mert erre amit itt műveltek egyáltalán nincs jobb szó.

Ki hibáztatná a tampai közönséget, hogy így néz ki a stadion már a félidő előtt, amikor 16 perc alatt képesek vagytok 38-0-ra kikapni:

1013_2_meccs

Egyszerűen mindentől elvettétek a kedvünket. Nem akarjuk ezt nézni, nem akarjuk ezt látni, mert tudjuk, hogy ez annyira szar, hogy egy csapat ellen sincs idén esélyünk. Tudjuk, hogy elbasztátok az egész 2014-es szezont a hozzá nem értésetekkel. Kiváló fiatalemberek tömkelegének a tehetségét pazaroljátok, ahogy remek veteránokét is. Azt hiszem V-Jax arca is mindent elárult a tegnapi napon. Nem hinném, hogy akár ő is itt akarna maradni szerződésének esetleges lejárta után. Nem hiszem, hogy ha állandóan kutyaütők dirigálnak minket, lesz valaha foci Tampában. Jön a bye week, és két hét, hogy lenyugodjunk, mert én ezzel kurvára nem akarok még hónapok át foglalkozni megmondom őszintén. Rohadjatok meg semmirekellők. Iszonyatosan csalódottak vagyunk, nullák vagytok, és elegünk van belőletek.

Egy aprócska történelem:

Aki tegnap ezt a szart végig tudta nézni. (Gondolom a Ravens szurkolók) Az egy darabka NFL történelmet is láthatott. Hisz ez volt az első eset az NFL történetében, hogy egy hazai csapat több mint 38 pontos hátrányba kerüljön egy félidő alatt.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com