Avant az egyik Panthers játékos, aki szembenéz egykori csapatával

Panthers azon négyesének, akik játékosként és edzőként játszottak, edzősködtek és/vagy Philadelphia-ban nőttek fel, a hétfő esti meccs az Eagles ellen különleges lesz. Az elkapó Jason Avant és Philly Brown, a vezetőedző Ron Rivera és a defensive koordinátor Sean McDermott mindegyike más szemszögből nézi a dolgokat, de mindegyiküknek van egy általános érzése a hazatérés miatt.

"Miután edzőként a régi csapat ellen lépsz pályára, ez mindig érdekes érzés." mondta Rivera, aki az Eagles linebacker edzője volt 1999-2003 között. "Valahol mélyen ez keserédes, de szeretnéd megnyerni. Meg akarod verni a régi csapatot. Ez az a megközelítés, amelyet azt hiszem, mindenki alkalmazna, ha ebben a helyzetben lenne."

Míg Rivera és McDermott már átment ezen - edzőként a Philadelphia ellen két évvel ezelőtt - ez egy új élmény Avant és Brown számára.

Ez különösen érzelmes lehet Avant-nak, aki az első nyolc NFL szezonját az Eagles-ben játszotta, mielőtt márciusban elküldték.

"Próbálok a legjobb tudásom szerint arra koncentrálni, hogy mit kell tennem, mint a része ennek a csapatnak, és próbálok érzelmileg nem túlfűtött lenni." mondta Avant. "Tudom, hogy elő fognak törni bizonyos érzelmek, amikor meglátom az ismerős arcokat, de megpróbálok koncentrált maradni, hagyom, hogy a dolgok a meccs után jöjjenek elő."

Más a helyzet Brown számára, akinek beceneve a Philadelphia-i születéséből fakad. Brown - aki már feladta a próbálkozást, hogy az emberek Corey-nak hívják Philly helyett - még soha nem játszott a Lincoln Financial Field-en, de nagy Eagles szurkoló volt fiatalként.

"Még mindig ott vannak azok a srácok a csapatban, akiknek középiskolásként szurkoltam. Jason volt az egyik kedvenc játékosom." mondta Brown. "Szurkolok nekik, ha nem velük játszunk, de ezen a héten meg akarom ölni őket."

Rivera és McDermott gyökerei némileg csorbultak, miután Andy Reid vezetőedzőt kirúgták a 2012-es szezont követően, de McDermott kötödése egy mélyebb kapcsolat. McDermott első 12 szezonja, mint NFL edző, egybeesett Reid első 12 évével, aki az Eagles vezetőedzője volt akkor. Továbbá McDermott Philadelphia külső vidékén nőtt fel.

"Ez egy különleges hét a számára. A családja még mindig ott van, az anyja és az apja," mondta Rivera. "De azt is gondolom, hogy már átesett ezen, mivel játszottunk már ott két évvel ezelőtt hétfőn este. Most azt gondolom, a kihívás az, hogy hogyan kell játszani ez ellen az offense ellen."

Két évvel ezelőtt McDermott segített a Panthers-nek legyőzni Reid-et az egyik utolsó meccsén. Hétfőn McDermott szembenézhet a másodéves vezetőedző Chip Kelly fast-break offense-ével, a tavalyi előszezon találkozót leszámítva most először.

"Mikor egy ilyen típusú offense ellen játszol, szeretnél összerakni egy olyan játék tervet, amire az emberek azt mondják: "Wow, így kell játszanod ellenük."" mondta Rivera. 

Egy offense, ahol Avant játszott tavaly ilyenkor. McDermott már megosztotta saját észrevételeit Avant-al ezen a héten, de a kapcsolatok, amelyek összekötik a Panthers-t a Philadelphia-val, nem fogják eldönteni a Carolina hétfői meccsét.

"Egy jó élmény volt," mondta Avant, "de boldog vagyok, hogy itt lehetek, megpróbálhatom hozzásegíteni a csapatot a győzelemhez."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu