Nem csak te vagy csalódott, Ronde Barber is az

Ronde Barber sokunk kedvence. És a 17 év után, amit ebben a csapatban töltött. Warren Sapp, és Derrick Brooks mellett, már ő sem tud szó nélkül elmenni a 2014-es Buccaneers teljesítménye, és játékosai mellett. Nyíltan bírálta ugyanis az 1-8-as mérleggel álló csapat védelmét, és Mike Glennont is.

“Megnézek minden felvételt minden héten, csak azért, mert önző módon én is érintett vagyok. Nem tudnak Cover 2-t játszani. Pedig ez a létező legegyszerűbb védelmi séma, és mégis ugyanazokat a hibákat követik el újra, és újra, és újra.” – mondta Barber

“És Mike Glennon szenved. Úgy értem problémát jelent számára olvasni a játékokat, és megtalálni a nyitott területen lévő srácokat. Bajban van a ravasz meghúzásával. Úgy értem, ötször sackelték, már második héten, zsinórban. Volt lehetősége, hogy három, vagy négy mérkőzést is megnyerjen ebben az évben, nem az, hogy megérdemelte volna a győzelmet, de nyerhetett volna. Nincs egyszerűen semmi ami kicsit előre tudná nyomni őket, hogy a szoros mérkőzéseket megnyerjék. A rossz futballcsapatok mindig megtalálják a módját, hogy elveszítsék a szoros meccseket, és ez az amit a Tampa csinál most.”

Mit lehet erre mondani? Ronde nem fogta vissza a véleményét, hisz egyrészről nincs rá oka, hogy finomkodjon bárkivel, másrészről pedig maximálisan igaza van. Ő is ugyanolyan csalódott a csapat teljesítménye miatt, mint a szurkolók, csak az a különbség, hogy ő tudja milyen a Tampa 2 védelmi sémában, sikeresen játszani. És bizony ő úgy véli, hogy a csapat a létező legegyszerűbb védelmi formával sem boldogul. Azt nem tudom, hogy vajon a Tampa 2 tényleg a legegyszerűbb védelmi séma -e vajon. De azt igen, hogy valóban ugyan azok a játékosok követik el, ugyan azokat a hibákat, hétről – hétre, újra és újra.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com