Jacquies Smith helyet követel

Végre írhatunk jó dolgokról is. Mike Evans elnyerte a hét NFC támadója címet és van nekünk itt egy játékosunk, akivel kapcsolatban azt hiszem nem sokat tévedek ha azt mondom, szezon előtt nem is ismertük. Jacquies Smith-ről van szó, aki azonban az elmúlt pár fordulóban nagyon szépen szerepel.

Smith 1990-ben született Dallasban. A Missouri Egyetem játékosa lett, majd 2012 májusában draftolatlan újoncként vitte el a Miami Dolphins. Egészen rövidre sikerült az itteni karrierje, augusztusban már lapáton volt. Hogy az idő ne menjen kárba átnyergelt a kanadai Hamilton városába, hogy a CFL-ben mutassa meg mit tud.

2012 decemberében kerülhetett vissza az NFL-be, de csak a New York Jets gyakorló csapatában találkozhattunk a nevével. A következő előszezon idény után újra munka nélküli lett. Egészen decemberig tartott ez az állapot, amikor is a Buffalo Bills hívta. De itt is csak a gyakorló csapatba. Az idei szezon első hete után aztán innen is búcsút intettek neki.

És ez volt az a pont, amikor a Buccaneers és Lovie Smith úgy gondolta, a több sebtől vérző pass rush-t pont egy ilyen típusú játékossal kívánja megtámogatni.

Jacquies Smith meg is érkezett szürkén, ismeretlenül, szinte láthatatlanul és elkezdett dolgozni. Az elmúlt három fordulóban pedig el jutott odáig, hogy a szurkolók elkezdték kérdezgetni egymástól: ” Te figyelj már! Ki az a gyerek? Már megint sack-elte az ellenfél irányítóját! Ki ez?”

Smith a Cleveland ellen mutatta be első NFL-es sack-jét. Mellette egy negatív yardos szerelés és egy irányító siettetés is előkerült a tarsolyból. Az Atlanta ellen 2 szerelés és egy siettetés fért bele. Az elmúlt fordulóban aztán eljutott 3 szerelésig (2 negatív yardon) valamint láthattunk még tőle 2 sack-et, 3 siettetést és egy kierőszakolt labdavesztést.

Ha ismerjük Smith múltját és hogy honnan küzdötte fel magát, azt hiszem ez egy nagyon megsüvegelendő produkció. Én személy szerint imádom az ilyen draftolatlan játékosok jó teljesítményét. Látszik az egészen a tűz, az akarat és a munka.

Lovie Smith ezt mondta névrokonával kapcsolatban:

“Állandóan ezt mondjuk a játékosoknak. Ha kapsz pár játékot és produktív vagy, még többet kapsz! Egyértelmű a dolog. Továbbra is kap majd lehetőséget alap játékokban. Hosszú volt az útja a Bills elbocsájtásától, addig amíg itt most tényezővé vált. Nyugodtan mondhatom, hogy az!”

Reméljük Jacquies elkezdett most itt nálunk egy dolgot, amivel csapatunk hasznára tud válni. Valami olyat, amit néha William Gholston is villogtat, vagy amit látni szerettünk volna Steven Means-től. Mivel ez utóbbi játékos már nem is keretünk tagja, Smith részére kell, hogy sok sikert kívánjunk! Jó lenne, ha egy csiszolatlan gyémántot találtunk volna meg a személyében!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com