Itt az ideje, hogy Doug Martin kispados legyen?

Emlékeztek még, amikor Doug Martin 1454 yardot futott 2012-ben? Vagy amikor franchise rekordot jelentő 251 futott yarddal dózerolta földbe a Raiders-t? Ha Doug Martint nézi manapság az ember, nehéz elhinni, hogy ugyan azt a játékost látja, aki ezeket a számokat produkálta újonc évében.

Azóta azonban nagyon sok minden megváltozott. A tavalyi évben mindösszesen 522 scrimmage yardot produkált. Persze emiatt nehezen hibáztatható, hisz közrejátszott egy sérülés is a dologban, mely szépen meg is rövidítette a szezonját. De ebben az évben sem sokkal jobb a helyzet. Idén ugyanis eddig 251 scrimmage yardot szerzett. 2,8-as futásonkénti átlaggal, 5,8-as átlaggal elkapásonként, és mégis ő a csapat első számú futója továbbra is.

Persze azt mindannyian tudjuk, hogy idén futóinknak egyáltalán nincs könnyű dolga. Hisz a támadófal idei produkciója nem igazán segíti őket a munkában. És akkor most megint nagyon nőiesen fogalmaztam. De mindezek ellenére Bobby Rainey, és Charles Sims is sokkal szilárdabb teljesítményre képes Martinnal ellentétben. Na ők sem futják át a pályát háromszor hosszában, egy-egy mérkőzés alkalmával. De lényegesebben jobban megy nekik a játék. Rainey futásonkénti átlaga 4,2, mégis múlt hét vasárnap mindössze egyszer kapta meg a labdát. Charles Sims átlaga pedig 3 yard, ami ugyan csak egy kicsit mutat túl Martin teljesítményén, azonban hozzá tartozik, hogy ez Sims első éve az NFL-ben, ráadásul összesen 3 mérkőzésen lépett pályára eddig.

Támadó koordinátorunk, vagy QB edzőnk, Marcus Arroyo szerint, (Kinek, hogy tetszik.) Martin még képes visszanyerni az újoncévében mutatott formáját. A játékos mellett Lovie Smith is kitart, és természetesen a róla forgó pletykák az “Izomhörcsögöt” is elérték. De Martin próbál ezekkel a kritikákkal nem foglalkozni, és szintén szeretné megtalálni az utat régi önmagához. Pedig sajnos egyenlőre úgy néz ki, hogy ez nem nagyon megy neki.

Doug Martin hihetetlen újoncéve.

A Bucs futójátéka pedig továbbra is döcög. Amikor itt van nekünk egy Bobby Rainey, aki egy alacsony, simulékony, mokány kis gyerek. És szépen termeli a yardokat játék közben, még az első kontaktus után is. Vagy itt van az újonc Charles Sims, aki szintén szépen hozza a yardokat a külső futások során. Képes kivárni a megfelelő pillanatig, és megtalálni a lyukakat az ellenfél védői között. Sajnos azonban lábmunkáján van még mit javítani, és nem túl acélos termete miatt, nagyon könnyen le is viszik. Mégis első ránézésre jobb teljesítményt képes nyújtani jelenleg, mint Doug Martin.

Ti mit gondoltok, fájó szívvel, de ideje lenne lemondania az edzőgárdának Doug Martinról? Ti kit használnátok a Bucs első számú futójaként?

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com