A blokkolt punt-ok kivégezték a #Panthers-t

A punter Brad Nortman-t megkérdezték, hogyan látta a két, Vikings által blokkolt punt-ot, amit visszahordtak TD-re. Erre a kérdésre nehéz válaszolni.

"Őszintén szólva, én nem igazán látom az utolsó pillanatig." mondta Nortman. "Én csak arra összpontosítok, hogy elkapjam a labdát, megtartsam, és elrúgjam. Én nem is láttam, hogy jönnek."

Egy punt végrehajtásakor Nortman bízik a védelemben és összpontosít a labdára. Sajnos a védelem kétszer sem tartotta magát, így Nortman kiszolgáltatott helyzetbe került.

"Mindkettő egyedi teljesítmény, nagyon kiábrándító. Egyénileg megvertek minket." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Nem rendszeres, ennek semmi köze a védelemhez, vagy ilyesmi. Egyéni teljesítmény."

Adam Thielen kihasználta a Carolina-i zavart, és blokkolta az első punt-ot az első negyed felénél. Áttört középen, blokkolta a punt-ot, felkapta a labdát, és egy 30 yard-os touchdown-t szerzett.

"Nagyon jól időzítették a mozgásukat." mondta Rivera. Megpróbáltunk felkészülni ezek ellen a hívások ellen, és most meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megértjük a kommunikációjukat, és hogy halljuk azt."

Jasper Brinkley blokkolta a második punt-ot, áttörve a Carolina belső védelmét a második negyedben. Everson Griffen 43 yardos visszahordásával a Minnesota már 21-3-ra vezetett.

A linebacker Ben Jacobs vállalta a felelősséget azért, amiért Griffen elérte Nortman-t.

"Én nem védekeztem megfelelően. Ez az, ami ilyenkor történik." mondta a zaklatott Jacobs.

Vasárnapig a Panthers-nek nem volt blokkolt punt-ja a 2012-es szezonnyitó óta - ez 196 egymást követő punt, és csak két punt hiányzott a csapat történetének harmadik leghosszabb sorozatához.

A Carolina küzdött, hogy talpra álljon a két elsöprő ütésből, amely látszólag biztonságos és rutinszerű játéknak tűnt.

"Ez szívás. Az egész egységben mindenkinek igazán rossz szájízt okozott." mondta a linebacker Jason Williams. "Ez olyasmi, amit nem tehetsz meg. Ez egy hatalmas lendületet adott nekik a mérkőzés elején. Jobbnak kell lennünk."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu