Ebben a hónapban minden jóra fordul?

Az egyik oldalról nézve, gyakorlatilag minden, ami elromolhatott, el is romlott - még akkor is, ha a dolgok rendben zajlottak.

Valahogy mégis a Carolina Panthers-nek volt egy lehetősége, amivel lehetett volna egy szezonmentő comeback-je vasárnap a Minnesota Vikings ellen.

"Amikor megkaptuk a labdát 28-13-as hátránynál, fa felmegyünk, és szerzünk még egy TD-t, ki tudja, mi történik. De arról beszélünk, hogy mi történhetett volna. Tudjuk, mi történt." mondta Cam Newton.

Ez egy túlságosan is ismerős történet a 2014-es Panthers háza táján, bár a részletek különbözőek voltak az egyéb vereségek során, amik most egy hat-meccses vereségsorozatot eredményeztek.

Az utolsó alkalommal, amikor egy NFL csapat két blokkolt punt-ot hordott vissza TD-re egy félidő alatt, a Carolina nem volt még csapat - a franchise 20 évvel később debütált. Mégis ez történt vasárnap, vagy inkább ez az, amit a Panthers engedett, hogy megtörténjen, nagy részét alkotva a 28-6-os félidei hátránynak.

A másik oka a hátránynak majdnem ugyanolyan demoralizáló. Kétszer az első félidőben, a lenyűgöző Carolina drive-ok rövid field goal-al végződtek. A félidő előtt, mindössze két TD hátrányban, a sportszerűtlen viselkedés miatti büntetést előkészítette a terepet a mindent eldöntő Vikings touchdown-hoz.

De még mindezek ellenére is a Panthers olyan helyzetbe hozta magát, hogy mindössze egy TD hátrányban lehetett volna a harmadik negyed felénél. És ha ez sem elég, akkor kell arra emlékezni, hogy a legtöbben ott voltak a Panthers öltözőjében egy évvel ezelőtt, amikor a Carolina 12-4-el fejezte be a szezont.

"Megvannak a srácok ahhoz, hogy meg tudjuk csinálni a dolgunkat." mondta Newton.

Matematikailag a Panthers (3-8-1) még életben van az NFC South-ban. A vasárnapi eredmények miatt a Carolina másfél meccsel van a New Orleans Saints és az Atlanta Falcons mögött, de a Panthers még játszik a Saints (jövő héten), és Falcons (szezonzáró) ellen is.

De nem lesz sok beszélnivaló a playoff forgatókönyvről az elkövetkező napokban. A Panthers-nek meg kell nyernie mind a négy hátralévő mérkőzést, hogy esélye legyen bejutni a rájátszásba. De most meg kell nyernie egy meccset.

"Elvárom, hogy mindenki megjelenjen, keményen eddzen, felkészüljön és készen álljon arra, hogy megnyerjük a meccset." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Azt mondtam a srácoknak: "Van négy meccsünk a végéig. Mind a négy meccsre úgy megyünk ki, hogy arra számítunk, megnyerjük mind a négy mérkőzést, és tovább megyünk. Ez nehéz lesz, de profik vagyunk. Van egy feladatunk, és elvárom, hogy mindenki tegye a dolgát. Azt várom, hogy mindenki készen álljon hétfőn."

A Panthers azt hitte, készen áll már vasárnap. Kiléptek a fagyos University of Minnesota pályájára, tele reménnyel és frissességgel a bye week után, de a kezdetektől fogva szenvedtek. Brad Nortman első punt-ja a meccsen az offense 3&out-ja után meghalt, mielőtt elérte a középpályát, és a Vikings magához ragadta az irányítást egy hatékony touchdown drive-val.

Nortman következő két punt-ja alig hagyta el a jobb lábát, mégis pontot szerzett a Vikings. Amikor az első félidő véget ért, a statisztikákban a Panthers volt a jobb, mégis ők voltak 22 pontos hátrányban.

Mindent megtettek, hogy kiássák magukat a gödörből, de nem sikerült. Talán majd ebben a hónapban.

"Nem temetem ezt a szezont." mondta Rivera. "Azt akarom, hogy egy erős befejezésünk legyen. Ez sokat mondana arról, hogy kik vagyunk, mi a karakterünk."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu