Visszavonul a Buffalo Bills irányítója

Kyle Orton tegnap bejelentette, hogy felhagy a profi futballal. Az irányító 10 NFL-ben eltöltött szezon döntött a visszavonulás mellett. Orton egy év leforgása alatt már másodjára jelenti be a visszavonulását de amíg a tavalyi szezon után a Dallas Cowboys tartalékirányítójaként addig most kezdőirányítóként döntött a "nyugdíj" mellett.

Orton az idei szezonban érkezett a Buffalo Bills csapatához és eleinte E.J. Manuel tartalékja volt de az utolsó 12 mérkőzésen már a csapat kezdőirányítójának számított. 64.2%-os sikerességgel passzolt, 3.018 passzolt yardot, 18 passzolt touchdownt és 10 interceptiont szerzett az idei szezonban.

"10 évet töltöttem el itt és ez a család döntése volt, hogy hazamegyek és apaként töltöm a napjaimat." - állt Orton közleményében.

Orton 5.5 millió dollárt keresett volna a következő szezonban és a Bills-nek lehetősége lett volna kihátrálni a szerződésből de erre nagy valószínűséggel nem került volna sor.

Az első hírek szerint Orton a döntéséről tájékoztatta a Bills vezetőségét és a csapattársait de ma kiderült, hogy szó nélkül összepakolta a holmijait és távozott. A Bills tagjai a médiából értesültek Orton visszavonulásáról.

A vezetőedzője Doug Marrone nem hitt benne, hogy Manuel megoldás lenne a csapat számára és az idei Sammy Watkins trade miatt nincs elsőkörös pickjük a jövő évi Drafton így biztosan megtartották volna Orton-t a következő szezonra is.

Orton sohasem jelentett hosszútávú megoldást a Bills számára de a visszavonulásával lépéskényszerbe hozta a Bills-t. Nincs elsőkörös pickjük, Manuel nem vált be, a szabadügynökpiacon nincs franchise irányító így hirtelenjében csak egy trade marad a számukra. Leghamarabb Jay Cutler-t tudnák megszerezni de Ő sem lenne hosszútávú és főként nem lenne olcsó megoldás a csapat számára.

(nfl.com, Fotó: thescore.com)