Newton: "Hittünk egymásban és az edzőkben, és ez látszott vasárnap."

Cam Newton-nak mindössze 16 passzkísérlete volt vasárnap (karrierje során a legkevesebb), de amikor passzolt, bravúrral tette.

"Csak próbáltuk tenni a dolgunkat." mondta Newton, miután a második egymást követő szezonban segített a Panthers-nek megszerezni az NFC South bajnoki címet az Atlanta Falcons elleni 34-3-as győzelemmel. "A védelem leoltotta a lámpát, megszerezték a labdát, sack-eltek és ez megkönnyítette a dolgunkat. Ron Rivera említette a meccs előtt, hogy ha tenni akarunk valami nagy dolgot, és meg akarjuk nyerni ezt a meccset, és előre akarunk lépni, akkor össze kell tartanunk, és mindenkinek el kell játszania a szerepét. Mindenkinek volt egy nagy darabja ebben a tortában."

Newton és a Panthers ezzel a tortával koronázta meg az alapszakaszt, ahol a dolgok nem mindig mentek simán. Ez különösen igaz Newton esetében, aki kevesebb, mint három héttel ezelőtt autóbalesetben kettős haránt-nyúlvány törést szenvedett.

Newton az Instagram-on keresztül üzent a rajongóknak a győzelem után, megemlítve, hogy a szezon során "annyi balsors volt a pályán és a pályán kívül ... egy ilyen nap mutatja meg, hogy megéri !!!"

Megköszönte a Panthers szurkolóknak, hogy megtöltötték az első néhány sort a Georgia Dome-ban a győzelem utolsó pillanataiban. Amikor a csapat megérkezett a Bank of America Stadium-ba, több száz rajongó várta őket.

"A szombati mérkőzésen nagyobb szükségünk lesz a srácokra, mint valaha." mondta Newton.

Ekkor fogja Newton négy éves karrierje során második alkalommal megpróbálni megnyerni a rájátszás meccset, most az Arizona Cardinals ellen. Utolsó alkalommal a két csapat a 2013-as szezon 5. hetében találkozott, Newton karrier csúcsot jelentő három interception dobott a 22-6-os Arizonai vereség során.

"Rájátszás foci. Koncentrálni kell, és egy kicsit élesebbnek kell lenni. Az ostoba hibák sokba fognak kerülni. A labda megvédése nagyon fontos. A pontszerzés nagyon fontos. Ha van egy nagyszerű hetünk az edzésen, ahogy eddig is, gondoskodni fogunk a dolgunkról." mondta Newton.

Más szóval, ha a Panthers úgy játszik, mint ahogy játszott vasárnap, akkor nem lesz gond.

Newton 16 vasárnapi passzából 10 volt sikeres, 114 yardot és egy TD-t dobott. A számai lehettek volna jobbak, ha nem ejtik el pár passzát, és a lábai nagy szerepet játszottak. Newton vezette a Panthers-t 51 futott yarddal, de mindössze hatszor próbálkozott, beleértve a 4 yardos TD-t az első félidő végén, az Atlanta labdavesztését követően, amivel az állás már 24-3 volt.

A csapat sokak számára meghalt egy hónappal ezelőtt, amikor másfél mérkőzésnyi hátrányban volt a rájátszástól. A Panthers azonban továbbra is hatékony futballt játszott, a decembert egy négy meccset nyerő szériával zárták a hat vereséget számláló sorozat után.

"Ez bizonyítja, milyen kitartóak a srácaink." mondta Newton. "Nem hagyták, hogy a rekord alapján határozzák meg ezt a csapatot. Hittünk egymásban az első naptól kezdve, amikor 2-0-val álltunk, de akkor is, amikor hat meccsen keresztül kikaptuk. Soha nem kételkedtünk. Hittünk egymásban és az edzőkben, és ez látszott ma."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu