A ‪Panthers‬ bízik abban, hogy elhallgattatja a Seattle-i tömeget

Több mint 20 játékos van a Carolina Panthers 53 fős keretében, akik már játszottak a Seattle Seahawks ellen a CenturyLink Field-en korábban, de egyikük sem tapasztalta meg olyan egyedi perspektívából "A 12. Embert", mint a defensive tackle Colin Cole.

"Ha ott kint vagy, és valóban táplálkozol ebből az energiából, ez az egyik legizgalmasabb érzés, amin egy focista keresztülmehet." mondta Cole, aki kezdő volt a Seahawks-ban 2009-ben és 2010-ben. "Büszkék arra, hogy képesek kizökkenteni az offense-t a ritmusból. Láttam, hogyan követnek el false start-ot újra és újra, nem tudsz játszani a zaj miatt. A másik oldalról, láttam, amikor egy csapat képes legyőzni ezt, és megszerezni a győzelmet. A csapatuk nagyon tehetséges és a srácok megcsinálnak egy csomó játékot, de a nap végén a csapat kikapott otthon. Már megverték őket otthon ebben az évben. Reméljük, hogy képesek leszünk tenni valamit, amire senki sem volt képes a rájátszásban az elmúlt néhány évben."

A Seahawks, aki hét egymást követő hazai playoff meccsét megnyerte, vendégül látja a Panthers-t egy NFC Divisional Playoff meccsre vasárnap hajnalban (02:25, Sport2). A Seattle sorozata a 2005-ös alapszakaszt követően kezdődött, a rájátszásban a Super Bowl-ig jutottak, a hazai pályán legyőzve a Carolina-t az NFC Championship mérkőzésen.

A Panthers, miután hazai pályán szoros meccseken kikapott a Seattle csapatától az elmúlt három idényben, ismeri a játékmesterek teljesítményére a Super Bowl Bajnok keretéből. Most a Seattle rajongók teljesítményére készülnek, részben a center Ryan Kalil által "lökhajtásos" zajforrás segítségével a Bank of America Stadium edzőpályáján.

"Minden héten, amikor idegenben játszunk, van egy sugárhajtóművünk. Valójában ez nem úgy hangzik, mint amikor a stadionban énekelnek és hasonló dolgok, de segít." mondta Kalil. "Így készülünk minden idegenbeli meccsre. Az egyetlen különbség az, hogy ez csak egy kicsit hangosabb."

A vezetőedző Ron Rivera azt mondta, szerinte a zajforrás hangosabb, ha visszhangzik a stadionban. A cornerback Josh Norman egyetért vele, rámutatva a keddi edzés egy pillanatára, amikor az irányító Cam Newton megállította a játékot, mert nem hallott semmit.

"Hatott rá." mondta Norman. "Ha most tudunk játszani zajban, ez felkészít minket arra, ami ott lesz."

Cole egyetértett abban, hogy a mesterséges hang segít, de azt mondta, hogy nem azonos az igazival.

"A srácok kapnak egy kis ízelítőt abból, hogy mi vár rájuk." mondta Cole. "Én ott voltam, amikor nem hallottad a melletted állót beszélni. Ez nehéz lesz. Az offense-nek egy nagy feladat lesz a kommunikáció."

1989-2006 között az NFL szabály lehetővé tette a játékvezetőknek, hogy figyelmeztessék a hazai közönséget és/vagy 5 yardos büntetést adjanak, ha túl nagy volt a zaj. Az irányítók is szólhattak a játékvezetőknek, hogy nem hallottak valamit, de ez általában süket fülekre talált.

"Nem hiszem, hogy számít. Ha hangos, hangos," mondta a tight end Ed Dickson. "Nem engedhetjük meg, hogy ez negatív legyen számunkra, és nem használhatjuk, mint kifogást. Tudjuk, hogy mire számíthatunk. Ezért edzünk néma számolásokkal ezen a héten, és hogy képesek legyünk kommunikálni nem verbálisan."

A veteránok, mint Dickson és Cole tudják, a zaj egy szempont lehet, de azt is tudják, hogy a Panthers képes kizárni a zajt és a játék végeredményét más befolyásolja majd.

"Csak meg kell tartani a higgadtságot." mondta Cole. "Hangos lesz, zajos. A csapatuk ebből fog táplálkozni. De minden azon múlik, hogy megverd az embert, aki előtted van. Ez az, amit meg kell tennünk, hogy megnyerjük a meccset."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu