Hivatalos: Rex Ryan a Buffalo Bills vezetőedzője

A Buffalo Bills ma hivatalosan is bejelentette, hogy Rex Ryan lesz a csapat 18. vezetőedzője. Az új edzőt szerdán fogják bemutatni egy hivatalos sajtótájékoztató keretében. A hírről már tegnap beszámolt az összes amerikai sportweboldal de minden csak akkor válik hivatalossá amikor az érintett csapat bejelenti a kinevezést.

Ryan szerződésének részletei egyelőre nem ismertek, az NFL Media munkatársának Kimberly Jones-nak az információ szerint azonban ötéves, évi 5 millió dolláros keresetet jelentő szerződést kaphatott a vezetőedző.

Ryan védelmi gurunak számít így a lehető legjobb helyre került, hiszen a Bills védelme kitűnően teljesített az alapszakaszban. A csapat defensive lineja Marcell Dareus-al, Mario Williams-el, Kyle Williams-el és Jerry Hughes-al talán a legjobb a ligában és az egységről elmondható, hogy biztosan erősebb alakulat mint ami az utóbbi években a rendelkezésére állt New Yorkban.

Az egyik legnagyobb kérdés egy új vezetőedző kinevezésekor, hogy vajon mennyire fogja átalakítani a szakmai stábot. A védelem Jim Schwartz érkezésével vált elit egységgé de nagy valószínűség szerint távoznia kell mert Ryan magával hozzá majd a Jets defensive koordinátorát Dennis Thurman-t.

A(z) IMG_0051.JPG megjelenítése

 Ryan marad az AFC Keletben és már nem a Patriots

hanem a Jets elleni mérkőzés lesz számára a legfontosabb

Schwartz a tavalyi offseasonban átváltott a 4-3-as védekezési sémára és ez kitűnően működött. Két éve a Cleveland Browns jelenleg vezetőedzője és Ryan korábbi defensive koordinátora Mike Pettine irányította a Bills defensét és Ő korábbi mesteréhez hasonlóan 3-4-es sémát használt így ez nem lehet annyira életidegen a játékosok számára. Az viszont nem működött olyan jól így a legnagyobb kérdés az, hogy megéri-e változtatni azon ami működik.

A védelem meghagyásán vagy megváltoztatásán kívül a legnagyobb problémát az offense jelenti Ryan számára. A Jets-es időszaka alatt fiatal, kezdő irányítókkal dolgozott együtt Mark Sanchez és Geno Smith személyében és ez most sem lesz másként.

Kyle Orton visszavonulásával EJ Manuel maradt a csapat elsőszámú irányítója. Manuel a gyenge teljesítménye miatt a tavalyi alapszakaszban kikerült a kezdőből és a korábbi hírek szerint a Bills egy irányítóközpontú vezetőedzőt fog majd kinevezni akinek sikerülhet visszaterelni Manuel-t a "helyes útra".

Ennek fényében viszont meglepő Ryan kinevezése mert elékezhetünk rá, hogy a Jets irányítói főként csak szenvedtek az utóbbi években. Ryan asszisztensnek a San Francisco 49ers offensive koordinátorát Greg Roman-t nézte ki. Kiváncsian várhatjuk hogyan fogják átalakítani a csapatot a következő szezonra.

(nfl.com, Fotó: buffalobliis.com, )