A Cowboys ötéves, 30 millió dolláros hosszabbítást kötött a vezetőedzőjével

A Dallas Cowboys tulajdonosa Jerry Jones a múlt héten lenyilatkozta még nem áll készen Jason Garrett vezetőedző szerződéshosszabbításának megtárgyalására. Úgy néz ki, hogy a playoff kiesés után elérkezettnek látta az időt. Tegnap ugyanis bejelentették, hogy ötéves, 30 millió dolláros hosszabbítást kötöttek Garrett-el.

Garrett nem az egyetlen Dallasban maradó edző ugyanis bejelentették, hogy a defensive koordinátorral, Rod Marinelli-vel is meghosszabbították a szerződésüket.

Garrett 2010-ben Wade Phillips menesztése után megbízott vezetőedzőként vette át a Cowboys-t. Mint offensive koordinátor és vezetőedző asszisztens már korábban is a csapat alkalmazásában állt. Phillips 1-7-es mérleggel kezdte a szezont és Garrett irányítása mellett 5-3-as mérleggel zárták a 2010-es alapszakasz utolsó 8 mérkőzését.

A jó kezdés miatt 2011 januárjában teljes jogú vezetőedzőnek nevezték ki. A rá következő három évben 8-8-as mérleget ért el a Cowboys és folyamatosan lemaradt a rájátszásról. A tavalyi offseasonban téma volt az edző menesztése de Jones végül esélyt adott neki, hogy bizonyíthasson a korábbi szerződésének az utolsó évében.

A mostani alapszakaszban 12-4-es mérleggel zárt a Cowboys és 2008 után ismét megnyerte az NFC Keleti csoportját. A playoff Wild Card körében hazai pályán sikerült búcsúztatniuk a Detroit Lions csapatát de a Green Bay Packers elleni Főcsoport elődöntő mérkőzés a végállomást jelentette a számukra.

A tavalyi offseasonban többen Garrett fejét követelték de most a playoff kiesés ellenére is, az alapszakasz mérleg miatt mindenki nagyon elégedett Dallasban. Az NFL-ben egy év alatt nagyon megváltozhat a helyzet.

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com, thelandryhat.com)