Elküldték a legrégebbi Eagle-t

A Philadelphia Eagles tegnap bejelentette, hogy elküldte guardját Todd Herremans-t. A 32 éves támadófalembert a 2005-ös Draft negyedik körében választotta ki az Eagles és egész pályafutása során a csapat játékosa volt. Herremans elküldésével távozott a keret legrégebbi játékosa.

Herremans 10 szezon alatt 127 mérkőzésen lépett pályára az Eagles mezében és 124 találkozón volt a kezdőcsapat tagja. A tavalyi szezon azonban idejekorán véget ért a számára ugyanis novemberben meg kellett műteni az elszakadt bicepsz izma miatt és az alapszakaszt sérültlistán fejezte be.

A falember elküldése újabb példa rá, hogy itt kőkemény üzletről beszélünk. A tavalyi sérülése és cap száma miatt távoznia kellett. Az idei szezonban 5.2 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából amelyből a cut-al 2.8 millió dollárt szabadítottak fel.

Az Eagles rostere nem túl erős a guardokat tekintve hiszen Herremans elküldése után csak Matt Tobin és Andrew Gardner maradt a keretben akik a múltban bebizonyították, hogy nem jelentenek hosszútávú megoldást. Dennis Kelly korábban játszott már guard poszton de a megmaradt hármas miatt az Eagles-nek valakit szereznie kell a szabadügynökpiacon vagy a Drafton.

(nfl.com, Fotó: gcobb.com)