A Patriots hosszabbított a védőfalemberével

Alan Branch második esélyt kapott a Patriots-tól a tavalyi szezonban és a jelek szerint élni tudott vele. Az NFL Media munkatársának, Albert Breer-nek az információja szerint a defensive tackle kétéves szerződést kötött a csapatával amelynek maximális értéke 6.6 millió dollár.

Branch két éve a csoportrivális Buffalo Bills játékosa volt de megválltak tőle miután ittas vezetés miatt letartóztatták tavaly augusztusban. Pár hónap szabadügynöki lét után csatlakozott a Patriots-hoz, 8 mérkőzésen lépett pályára és 13 tacklet szerzett a tavalyi alapszakaszban.

A Pats-nek akkoriban nagy szüksége volt egy nose tacklere mert több sérülést is elszenvedett a defensive linejuk. A legfontosabb vele kapcsolatban az, hogy Branch az érkezésével megoldódott a fal több problémája is és a szezon előrehaladtával ez a teljesítményüket is pozitívan befolyásolta.

Vince Wilfork távozása után muszáj volt egy hatalmas tacklet a védőfal közepén tartaniuk mert a tavalyi kezdő Chris Jones mellett csak Sealver Siliga és Joe Vellano bevethető a poszton. Branch hosszabbításával viszonylag olcsón nyertek egy rutinos játékost aki ugyan már nem fogja megváltani a világot de stabil teljesítményre képes.

(nfl.com, Fotó: zimbio.com)