C.J. Spiller a Saints-nél folytatja a pályafutását

A New Orleans Saints tegnap bejelentette, hogy szerződtette a Buffalo Bills szabadügynök játékosát C.J. Spiller-t. A running back négyéves, 18 millió dolláros szerződést kötött új csapatával. A szerződés 9 millió dollárnyi garantált keresetet tartalmaz.

A szakértők véleménye szerint Spiller nem is köthetett volna ki jobb helyen, Sean Payton rendszerében visszatalálhat a 2012-es formájához. A futó három évvel ezelőtt 1.244 futott yardot, 459 elkapott yardot és 8 touchdownt szerzett. Stílusa miatt ugyanolyan sikeres lehet a Saints offensében mint Reggie Bush, Darren Sproles vagy Pierre Thomas volt a korábbiakban.

Spiller-t a 2010-es Draft kilencedik helyén választotta ki a Bills és öt profi szezonja alatt 3.321 futott yardot, 12 futott touchdownt, 1.195 elkapott yardot és 6 elkapott touchdownt szerzett. 2012-ben bekerült a Pro Bowl keretbe és megválasztották a Bills MVP-jének. Az idei piac harmadik legjobb szabadügynök running backjének számított.

A héten borzasztóan átalakult a Saints offense amit Drew Brees érkezése óta a passzjáték dominált és a jelek szerint a jövőben inkább a futójátékra fektetnének nagyobb hangsúlyt New Orleans-ban. Ezt támasztja alá, hogy hosszabbítottak a futó Mark Ingram-el és megszerezték a liga legjobb futást támogató centerét Max Unger-t is. Emellett pedig visszavetették a passzjátékot az All-Pro tight end Jimmy Graham és a tehetséges fiatal elkapó Kenny Stills eltradelésével.

(nfl.com, Fotó: balleralert.com, facebook.com/nfl)